Osijek
ORONULE KLUPE U RIBARSKOJ ULICI

Djevojčica (10), dok se igrala, propala kroz drvenu klupu, spašavali ju vatrogasci
Objavljeno 25. srpnja, 2014.
Gradska je uprava prije nekoliko mjeseci preuzela 20 obveza. Uz ostalo, i sanaciju klupa, kaže Završki

Desetogodišnjakinja je preksinoć oko 21 sat propala kroz drvene klupe u Ribarskoj ulici u Osijeku. Kako joj je noga propala između dasaka, više ju nije mogla sama izvući. U pomoć su pozvani osječki vatrogasci.

- U 21.07 sati dobili smo dojavu da je djevojčica, igrajući se, šetala po klupi i noga joj je propala između letava. Razmaknuli smo grede polugama i tako oslobodili djevojčičinu nogu - doznajemo od Joška Tominca, operativnog dežurnog Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.

Oronule klupe u Ribarskoj ulici igralište su za brojnu djecu. Neki su joj kafići doskočili tako što su uz svoje terase postavili velike posude s cvijećem, no konobari kažu da su veći problem neoprezni biciklisti.

- Neki sam dan posluživao goste i dječak na BMX-u me zamalo srušio zajedno s tacnom - kaže jedan od konobara.

Ivica Završki, predsjednik Odbora za komunalnu infrastrukturu u Gradskoj četvrti Gornji grad, kaže kako nigdje nema nikakve zabrane hodanja po drvenim dijelovima i da je vjerojatno od početka predviđeno da se po njima mogu igrati djeca. Navodi da je Grad obećao popraviti klupe, no od toga još ništa.

- Gradska je uprava prije nekoliko mjeseci, na sastanku s Vijećem Gradske četvrti Gornji grad, preuzela 20 obveza. Uz ostalo, i sanaciju drvenih klupa u Ribarskom prolazu. Od tada su prošla gotovo četiri mjeseca, a nije napravljeno gotovo ništa, odnosno popravljene su samo tri. O tome postoji i pisani trag - kazao je Završki. Dodao je da na problem oronulih klupa Gradska četvrt upozorava mjesecima, no zasad nitko ne reagira. S. Lacić

Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike