Regija
HUMANITARNA AKCIJA UDRUGE RODA

Poklonite knjige ženskoj kaznionici u Požegi
Objavljeno 24. srpnja, 2014.

POŽEGA – Ako imate višak knjiga, eto prilike da učinite dobro djelo. Tijekom ljetnih mjeseci udruga Roda poziva javnost, ali i nakladnike, da se priključe akciji skupljanja knjiga za biblioteku ženske kaznionice u Požegi. Ovom akcijom Roda želi opremiti biblioteku Kaznionice novim i kvalitetnim naslovima, pružiti zatvorenicama priliku za učenje, opuštanje i razonodu. Inače, akcije slanja knjiga u zatvore odlično su prihvaćene u svijetu. A zašto slati knjige u zatvore? Zatvorenici tako unaprjeđuju svoje vještine, znanja i prilike za uključenje u društvo i zapošljavanje nakon izlaska iz zatvora, a neki od njih tek u zatvorima otkriju užitak čitanja.

- Pošaljite nam knjige koje će koristiti zatvorenicama u Požegi. Izaberite knjige sa svojih polica, poklonite one koje su vas oduševile, koje su vas promijenile, ali i one koje su vas nasmijale, opustile, one koje ćete ovog ljeta čitati na plaži. Knjige mogu biti i mekanog i tvrdog uveza, a ako su rabljene, molimo da budu u dobrom stanju. Molimo da ne šaljete časopise, priručnike koji nisu više primjenjivi (zastarjeli informatički priručnici i sl.), oštećene knjige. Uz knjige ne šaljite osobne poruke – poručuju iz udruge Roda.

- Udruga Roda provodi projekt MA#ME - osnaživanje zatvorenica za roditeljsku ulogu i tržište rada, u okviru IPA instrumenata pretpristupne pomoći, IV. komponenata - Razvoj ljudskih potencijala. U veljači ove godine Roda je donirala sto kompleta knjiga o roditeljstvu zatvorenicima u hrvatskim zatvorima, a ljetnom akcijom želimo potaknuti javnost da sudjeluje doniranjem različitih korisnih naslova jer vjerujemo da zatvorske knjižnice i opismenjavanje igraju važnu ulogu u planiranju reintegracije. Tako se može smanjiti recidivizam i pridonijeti povećanju sigurnosti zajednice - dodaju u Rodi.

S. Kadić

Kako poslati knjige

U Udruzi Roda mole da knjige šaljete kao običnu pošiljku ili tiskanicu (tada je poštarina jeftinija) o svom trošku, na adresu: RODA, Čanićeva 14, 10000 Zagreb (napomena “Knjige za MA#ME”) do 1. listopada 2014., do kada traje akcija.

Možda ste propustili...

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

Najčitanije iz rubrike