Regija
ALEN HRANIĆ NASTUP OPORBE NAZVAO “IGROKAZOM”:

Za drugi zdenac kod Topolja
nikada nije bilo ugovora o gradnji
Objavljeno 25. srpnja, 2014.

BELI MANASTIR - Nakon prekjučerašnje konferencije za novinare u blizini Topoljskog dunavca, koju je organizirala belomanastirska oporba, presicu je jučer u sjedištu Baranjskog vodovoda organizirao njegov direktor, Alen Hranić, sa suradnicima.

- Drugi zdenac na vodocrpilištu Topolje, koji je bio predmet 'igrokaza za medije', bio je želja prethodnog direktora (Damira Paulića, nap. a.) te za njega nikada nije potpisan ugovor o izgradnji - istaknuo je Hranić, naglasivši kako je određeni dio radova na njegovoj izgradnji Vodotehnika preuzela na osnovi usmenog dogovora s Paulićem. Dodaje kako nije dozvolio takav nastavak radova pa je Vodotehnika, u suradnji s Hrvatskim vodama, voditeljem projekta i nadzornim inženjerom, privremenu situaciju od 31. listopada 2012. godine proglasila okončanom 13. studenoga prošle godine.

- Nakon toga su Hrvatske vode isplatile sustegu za predviđene radove, a Baranjski je vodovod platio PDV na sustegnuta sredstva - objašnjava Hranić, demantirajući sve optužbe na svoj račun. Tvrdi kako optužbe padaju u vodu i zbog činjenice što je nadležno tijelo izdalo uporabnu dozvolu za crpilište u Topolju, koje, doduše s gotovo nikakvom iskoristivošću, radi i vodom opskrbljuje 114 kućanstava u Duboševici i 73 kućanstva u Topolju.

- Nisu gospoda iz oporbe zabrinuta zbog Baranjskog vodovoda i stanovništva općine Draž, nego zbog toga što radimo prema zakonu, pa je prekinut dovod novca HDZ-u i DZMH-u - podvukao je Hranić.

Podsjetimo, oporba Hraniću zamjera što je privremenu situaciju priznao kao konačnu, omogućivši tako izvođaču radova, zagrebačkoj Vodotehnici, odlazak s gradilišta bez dovršenja ugovornih obveza i povlačenje sustega od Hrvatskih voda u visini od približno 3,4 milijuna kuna. “Hranić je neposredno oštetio Baranjski vodovod stoga što je ostao bez jednog zdenca, što je narušena sigurna opskrba vodom sjeverne Baranje, a uz sve to, Baranjskom je vodovodu učinjena i izravna šteta budući da je Hranićevim naknadnim priznavanjem privremene situacije (od studenoga 2012. godine) konačnom (studeni 2013. godine), tvrtka u obvezi platiti 143.000 kuna za električnu energiju za spomenuto razdoblje”, kaže nezavisni gradski vijećnik, Robert Jankovics. Dodaje kako je oštećena i općina Draž budući da je za gradnju zdenca morala kupiti parcelu. I. Getto

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike