Regija
RAZBIJENI PROZORI ODNIJELI MIR IZ DOMA MARINE DŽANIJA:

Bojimo se za svoju i
sigurnost svoje djece
Objavljeno 25. srpnja, 2014.
VMO Bocanjevci drži da je incident vjerojatno rezultat međuobiteljskih nesuglasica

BOCANJEVCI – Osmeročlana obitelj Marine Džanija (23) i njezina nevjenčanog supruga Merseda Mešanovića (26) iz Bocanjevaca još se uvijek živo sjeća događaja od prije desetak dana koji ih je teško uznemirio. Tada je, naime, u noći s nedjelje na ponedjeljak tišinu rasparao zvuk četiri kamena koji su razbili njihove ulične prozore i završili u dječjim sobama. Premda u incidentu, poslije kojeg su pozvali policiju, srećom nitko nije bio ozlijeđen, iako im je nanesena materijalna šteta, obitelj kaže da otad živi u strahu za svoju sigurnost.

- Bilo je oko pola četiri ujutro kada je prvi kamen razbio prozor i uletio u sobu, a ubrzo nakon toga drugi kamen razbio je i drugi prozor. Ispod prozora spavala su naša maloljetna djeca i samo ih je čudo spasilo da ne budu ozlijeđena. Budući da su nam nedavno pokušali razvaliti i vrata, strahujemo da smo postali nečija meta i da bismo mogli tragično završiti i mi i naša djeca - požalili su se redakciji Glasa Slavonije Marina i Mersed.

Tvrde da ni oni ni njihova djeca nikada nikome u selu nisu stvarali probleme niti su i s kim u svađi te stoga ne vide razloga zašto bi ikomu smetali.

- U Bocanjevce smo se prije nekoliko godina doselili iz Normanaca, ovdje nam je jedini dom koji imamo i više nemamo kamo. No otkako smo se doselili nekako smo osjećali da nismo dobrodošli i da nas se Bocanjevčani žele riješiti i istjerati iz sela. Iz čista mira su nam prijetili, a sada nekako osjećamo da su nam i ovi razbijeni prozori nekakva poruka koju bismo trebali razumjeti. Stoga već noćima u strahu ne spavamo i bojimo se što će biti sljedeće - kažu zabrinuti supružnici.

S njihovim slučajem upoznat je i načelnik Policijske postaje Belišće Zlatko Štulac, koji nam potvrdio informaciju o incidentu s razbijenim prozorima zbog kojih su policijski službenici izišli na teren i napravili očevid, a potraga za počiniteljem još uvijek traje.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora (VMO) Bocanjevci u prošlom i novom sazivu, Miodrag Barić, ističe da VMO oštro osuđuje incident s razbijanjem prozora ovoj obitelji te da mještani Bocanjevaca nisu protiv njih ni bilo koje romske obitelji, kojih je u selu trenutačno šest.

- Od svih njih samo ova obitelj dolazi u stalne sukobe s lokalnim stanovništvom, ali i ostalim romskim obiteljima, zbog čega smo skloni vjerovati da je incident zapravo rezultat međuobiteljskih nesuglasica, a ne pokušaj mještana da ih istjeraju iz sela. Nastojimo na sve načine prihvatiti ovu obitelj u našu zajednicu i pomoći im, no oni se jednostavno ne žele uklopiti u ovu sredinu niti poštovati osnovna pravila ponašanja u zajednici. Sve dok tako bude, držimo da ni Vijeće, a ni mještani neće moći ništa više učiniti da se oni ovdje osjećaju sretnije i sigurnije - prenosi Barić službeni stav Vijeća Mjesnog odbora Bocanjevci.

Lidija ANIČIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike