Mozaik
POZNATI LJETUJU: FRANJO BATOREK

Vrijeme je za pravo opuštanje na moru
Objavljeno 25. srpnja, 2014.

Osječanin Franjo Batorek, osnivač i voditelj Tamburaške škole Batorek, poznati glazbeni pedagog i veliki zaljubljenik u tamburicu, otkrio nam je kako će provesti ljeto.

Kamo idete na godišnji odmor?

- Ovo ljeto provodim uglavnom radno. Početkom srpnja ugostili smo Dječji pjevački ansambl Mukachevo iz Ukrajine, a zatim sam bio umjetnički direktor Europskog omladinskog tamburaškog kampa, koji je od 5. do 13. srpnja održan u Osijeku, a domaćin mu je bila TŠ Batorek. Upravo sam sa školskim orkestrom krenuo na put u Nesebaru, na Crnom moru, u Bugarskoj. Tamo ćemo boraviti do 30. srpnja, no imat ćemo samo jedan nastup, a sve ostalo vrijeme provest ćemo uz vodene aktivnosti uz animatore. Ipak, odvojit ću dio vremena samo za sebe. Naime, nakon povratka iz Bugarske, sa suprugom idem sedam dana u Dugu Uvalu kod Pule, i to je onaj pravi godišnji odmor.

Kako najradije provodite dane i noći na odmoru?

- Kako mi cijela radna sezona protječe u gužvi, uvijek za godišnji odmor tražim neko mirno mjesto, bez buke i s mnogo hladovine. Stoga vrijeme najradije provodim u šetnji, kupanju, čitanju i svakako bez interneta.

Koja vam je omiljena ljetna uspomena?

Najljepša mi je borba s valovima u Baškoj na otoku Krku, gdje smo ljetovali tri godine. Bio je to aktivan godišnji odmor, gdje sam napunio baterije i odmorio se, i fizički i psihički. V. Latinović

Možda ste propustili...

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

Najčitanije iz rubrike