Regija
JOŠ PRIZNANJA STIGLO U FERAVINO FERIČANCI

Pinot crni 2012. najbolji
Objavljeno 24. srpnja, 2014.

FERIČANCI - Vinarija Feravina smještena u feričanačkom vinogorju gotovo polovinu nasada ima zasađeno crnim sortama grožđa. Najpoznatija je po proizvodnji vrhunske frankovke, sorte koja daje maksimum svoga potencijala u vinogradima na blagim obroncima Krndije.

- U 2014. godini možemo se pohvaliti odličnim rezultatima i priznanjima na domaćim i međunarodnim ocjenjivanjima za svoja crna vina. U paleti novih crnih vrhunskih vina uz frankovku imamo i zweigelt, syrah, cabernet sauvignon, cabernet franc, pinot crni i merlot, a prvi put smo sudjelovali na ocjenjivanjima s novim odabranim crnim vinima i berbama – kaže Jenette Šimić iz Marketinga i odnosa s javnošću Feravina.

Vino Pinot crni 2012. ovjenčano je zlatnim medaljama na ocjenjivanjima Gast Split 2014., 19. Međunarodnom ocjenjivanju vina i alkoholnih pića Dionizijana 2014., Danima vina i turizma Osječko-baranjske županije 2014., Bonaviti 2014. Đakovo. Na 46. Izložbi vina kontinentalne Hrvatske 2014. Sv. Ivan Zelina, stručni ocjenjivački sud od 15 najeminentnijih certificiranih enologa degustatora s dugogodišnjim iskustvom u struci dao je svoj ocjenu: nagradu za najbolje ocijenjeno mirno vino iz prethodne dvije godine osvojio je Pinot crni 2012. Feravina, koji će se pridružiti vrhunskom brendu Miraz vina. Nagradu za najbolje ocijenjeno zrelo crno mirno vino odležano tri godine pripalo je vinu Syrah Miraz 2011.

- Osvojena odličja na domaćem terenu, gdje su se natjecali gotovo svi renomirani vinari regije kontinentalne Hrvatske, puno nam znače te su bitan segment za promidžbu u Europu. Dokaz su naše ispravne strategije, tradicije i posebnosti vinogradarskog kraja – zaključila je Šimić.S.Kadić

Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike