Regija
ĐAKOVU STIŽE JESEN PUNA INVESTICIJA

Rekonstrukcija dviju ulica, gradnja staze Kuševac - Đakovo
Objavljeno 24. srpnja, 2014.

ĐAKOVO – Bude li sve bilo prema planu, na jesen bi mogla početi rekonstrukcija dviju đakovačkih ulica – Preradovićeve (na snimci) i Pavićeve, a dobra vijest, kako doznajemo od saborskog zastupnika HNS-a Ivice Mandića, stiže i mještanima prigradskog naselja Kuševac.

- Nakon razgovara s glavnim projektantom i zainteresiranim stranama, Hrvatskim cestama i Gradom Đakovom, dogovoreno je da kao zajednička investicija ide rekonstrukcija Preradovićeve i Pavićeve ulice. Najveći dio koridora je u vlasništvu Hrvatskih cesta, a dio ima i Grad. Napravljen je projektni zadatak koji je išao prema zainteresiranim stranama, od telekomunikacija, do plina, Hrvatskih voda itd. Svi ti sadržaji idu kompletno novi. Nakon pribavljanja svih potrebnih papira krenut će se prema Ministarstvu graditeljstva, od kojeg očekujemo građevinsku dozvolu. Početkom rujna, bude li sve teklo prema predviđenoj dinamici, trebao bi biti raspisan natječaj za izvođača radova - kaže Mandić.

- U razgovorima s Hrvatskim cestama o rekonstrukciji Preradovićeve i Pavićeve ulice dotaknut je problem pješačko-biciklističke staze Kuševac - Đakovo, a u kojem dijelu je i rješenje mosta na Jošavi. Taj dio projekta bit će uklopljen u realizaciju popravka obilaznice oko Đakova te bi se staza trebala u okviru toga rješavati. Očekujemo da bi do jeseni trebali početi radovi - kaže Mandić. M. Muškić

Možda ste propustili...

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike