Sport
ATP VEGETA CROATIA OPEN U UMAGU

Čilić opet sredio Sijslijnga, na redu Rosol
Objavljeno 24. srpnja, 2014.

Marin Čilić pobjedom u dva seta otvorio je nastup na 25. izdanju umaškog ATP-a i izborio mjesto u četvrtfinalu. Čilić je kao treći nositelj bio slobodan na startu, a u 2. kolu je nakon sat i osam minuta igre svladao svoju “staru mušteriju”, Nizozemca Igora Sijslijnga, sa 7:5, 6:3. To je Marinovih četiri od četiri. S Nizozemcem je, naime, igrao četiri puta i dobio sva četiri susreta.

Međugorac je dobro otvorio meč, čvrsto je držao svoj servis, a u četvrtom gemu je napravio break za vodstvo 3:1. Ubrzo je otišao na 5:2 i samo se čekalo da završi prvi set. Do tog je trenutka izgubio ukupno samo dva poena na svom servisu! Pri 5:3 servirao je za prvi set i upao u probleme. Napravio je nekoliko loših poteza, Sijslingu je to naplatio i potpuno se vratio u meč. Nakon što je pri 5:5 ipak uzeo svoj servis, prvi hrvatski reket je u 12. gemu napravio još jedan break, za 7:5 u prvom setu. U drugoj dionici Čilić nije dopustio nikakvu neizvjesnost, uzeo je servis Sijslingu za vodstvo 4:2, prednost je čuvao do kraja i sigurno otišao u četvrtzavršnicu umaškog Toura.

- Nije ovo bio lagan meč ni lagana pobjeda. Na terenu je bilo dosta vruće, malo teški uvjeti. No dobro sam servirao i to me držalo u meču - kazao je Čilić, pobjednik Vegeta Croatia Opena iz 2012.

Kratko je prokomentirao i prvi set, u kojem se doveo u probleme.

- Izgubio sam servis, ali igrao sam na pravi način. Bio je ovo dobar meč - dodao je Međugorac, kojeg u četvrtfinalu čeka Čeh Lukaš Rosol, koji je u 2. kolu bio bolji od Pere Ribe sa 7:6 (4), 6:1.

- Bit će to potpuno drugačiji meč od ovoga. Znam da ne smijem ništa forsirati, samo čekati. On riskira gotovo svaki udarac pa moram pametno odigrati. Servis će biti bitan - dodao je Marin. I. L.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana