Sport
ATLETSKA REPREZENTACIJA

Livančić: Horvat ima normu za EP u Zürichu
Objavljeno 24. srpnja, 2014.

OSIJEK – Središnji događaj najboljih europskih atletičarki i atletičara bit će od 12. do 17. kolovoza u Zürichu kad će na Letzigrundu biti održano ovogodišnje Europsko prvenstvo. No, za nastup na tom glasovitom stadionu koji, uz ostalo, pamti i 25 svjetskih rekorda, nužno je ispuniti postavljene norme. Reprezentativcima 15 zemalja, koji su prijavljeni za sudjelovanje na predstojećem Prvenstvu Balkana, posljednja prilika za stjecanje prava natjecanja na Letzigrundu bit će u subotu i nedjelju, 26. i 27. ovoga mjeseca u rumunjskom Pitestiju. S manje ili više ambicija za ciriške norme, u Rumunjsku će danas otputovati reprezentacija Hrvatske sastavljena od 16 atletičara i 15 atletičarki. Uz ostale, boje naše atletike u Pitestiju će braniti i Ivan Horvat, najbolji hrvatski skakač s motkom, prvak, rekorder (562) i standardni reprezentativac. Nažalost, prije dva tjedna na Otvorenom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u Varaždinu osječki 21-godišnjak nije preskočio normu od 552 (pobijedio je s 530, nap.a.), pa mu je za to ostala još samo – rumunjska prilika.

- Na posljednjim natjecanjima Ivan nije imao sreće - priča njegov trener Hrvoje Livančić.

– Ili bi ga omela kiša, ili vjetar, ili, pak, i jedno i drugo...

Livančić tvrdi da Horvat na treninzima u pravilu preskače toliko spominjanu normu:

- Vjerujte, Ivan ima tih 552! Baš smo u utorak odradili jedan takav, vrlo kvalitetan trening. Bude li u Pitestiju skakao u optimalnim uvjetima, možete očekivati i radosne vijesti - poručio je Hrvoje Livančić, koji će biti dijelom logističke potpore naše reprezentacije kojoj je vođa puta izbornik Siniša Ergotić, inače direktor HAS-a. D. Kerže

Nagradni fond 20.000 eura

Nagradni fond Prvenstva Balkana nije nimalo zanemariv. Dapače! Ukupni fond za najbolje na stadionu “Nicolae Dobrin” iznosi 20.000 eura. U muškoj i ženskoj konkurenciji pobjedniku svake discipline pripast će po 2400 eura, viceprvaku 2000, trećeplasiranom 1600...(D.Kž.)

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike