Novosti
DEMANTIRAJU DA ŽELE INCIDENTE

Branitelji 5. kolovoza u Kninu žele
da govore premijer i predsjednik
Objavljeno 24. srpnja, 2014.

Vezani članci

POVIJESNOM AKCIJOM OSLOBOĐENA JE PETINA DRŽAVE

Pobjednička, odlučujuća, ali i posljednja hrvatska bitka bila je akcija Oluja

Branitelji su ti koji su inzistirali da na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza u Kninu uz predsjednika Ivu Josipovića govore i premijer Zoran Milanović i predsjednik Sabora Josip Leko, potvrdio je Josip Klemm, bivši specijalac i predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Orao. Klemm je tako odgovorio na napise u Globusu u kojima se spekulira o tome da branitelji za obljetnicu Oluje planiraju izazvati incidente.

“Bez obzira na sve što se događalo i što su članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara morali skinuti majice na ulasku u Sabor, mi branitelji nismo imali potrebu za dizanjem buna. Želimo da se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja provede što dostojanstvenije i bolje na zadovoljstvo svih građana. Dapače, na predzadnjem sastanku smo mi branitelji inzistirali da premijer Milanović i predsjednik Sabora Josip Leko govore na proslavi. Zašto ne bi govorili kada su oni izabrani voljom naroda”, poručio je Josip Klemm, a prenosi tportal.hr. Naime, u najnovijem izdanju Globusa tvrdi se kako su tijekom pregovora o tome kako će izgledati proslava branitelji tražili da Milanović i Leko uopće ne govore, ali i da političari u koloni hodaju u posljednjem redu.

“Nije nam jasno komu su u cilju takvi napisi. Pripreme idu dobro i sad netko dolijeva ulje na vatru. Mi smo jedino inzistirali da govori netko od branitelja i da misa bude u neko normalno vrijeme, po mogućnosti prijepodne”, poručuje Klemm.

Pojasnio nam je i kako branitelji ne bi željeli da se na taj dan pobjede veličaju “teroristi poput Veljka Džakule”. Taj dan, kaže, mora biti posvećen braniteljima i oslobođenju zemlje.

Međutim, iako nam Klemm kaže da branitelji ne žele izazivati incidente, ne može obećati da se neće ponoviti scenarij od prošle godine kada su branitelji izviždali premijera Zorana Milanovića. “Ondje su građani, i branitelji su građani i mogu izraziti svoje neslaganje. Osim toga, Milanoviću zvižde i u njegovoj vlastitoj stranci. I ja bih bio izviždan da su ljudi nezadovoljni mojim postupcima. Vjerujem da je zviždanje izraz demokratske volje”, kaže nam Klemm dodajući da ne želi da se te njegove riječi shvate kao poziv da se premijera izviždi. “Zviždanje neće biti organizirano od branitelja. Ja bih volio da branitelji svojom tišinom izraze neslaganje”, poručuje Klemm za tportal.hr.(V.T.)

Josip Klemm

predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Orao

Zašto ne bi govorili kada su oni izabrani voljom naroda.

Najčitanije iz rubrike