Osijek
SKATEPARK UZ COPACABANU PRETVARA SE U GRADILIŠTE

Pripreme za Pannonian Challenge: Nadogradnja sprava za ekstremni doživljaj
Objavljeno 23. srpnja, 2014.

Kao i svake godine, neposredno prije početka Pannonian Challengea skatepark se pretvara u gradilište, a umjesto zujanja kotačića, mogu se čuti brusilice, pile, bušilice i ostali alat.

Ove se godine nadograđuju dvije velike sprave, čime će skatepark dobiti nove sadržaje, a poseban se naglasak stavlja na to da novi elementi budu prilagođeni ponajprije skaterima.

- Svakodnevno radi sedam-osam ljudi, iskusnijih radnika koji su već radili na gradnji sprava. Stare su sprave postavljene prošle godine i u dobrom su stanju jer, srećom, nisu stigle ozbiljnije propasti. Na njima odrađujemo redovito održavanje, zamjenu ploča koje su oštećene i slično, ali većina je posla na gradnji novih elemenata. Dobili smo novac od Grada, ali velika većina tog iznosa odlazi na materijal za sprave i 100.000 kuna brzo se istopi - kaže Samir Kurtagić, jedan od organizatora Pannoniana. Veći je dio radova završen, konstrukcije su postavljene i počinje postavljanje blažujke. Petnaesto izdanje Pannoniana tako će biti održano u najsadržajnijem skateparku do sada, a kako bi publika mogla uživati, u planu je i povećavanje kapaciteta na tribinama u odnosu prema prošloj godini. Podsjetimo, XV. Pannonian Challenge održava se od 13. do 17. kolovoza u skateparku na zapadnom ulazu na Kopiku, a na istom će se mjestu održavati i sportski i glazbeni dio festivala. I. Sekol

U PETAK IZLOŽBA U TRICI

I dok se u skateparku radi punom parom, retrospektivnom izložbom u Trici organizatori počinju zagrijavati publiku za adrenalinsku feštu u kolovozu. Otvorenje je izložbe zakazano za petak (25. srpnja) u 20 sati, a publika će moći vidjeti fotografije, snimke, majice, plakate, bicikle, daske, štake, kacige i ostale predmete koji obilježavaju posljednjih 15-ak godina ekstremnog sporta u Osijeku.

- Za vrijeme trajanja izložbe od 25. srpnja do 17. kolovoza organizirat ćemo još dva tematska Warm up partyja, pa pozivamo sve da prate službene stranice caffe bara Trica i Pannonian Challengea - kažu organizatori.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike