Osijek
OSJEČKI KBC NERIJETKO PRIMA DONACIJE

Zahvaljujući humanim ljudima nabavljena brojna nemedicinska oprema
Objavljeno 23. srpnja, 2014.

Zamolbe pri objavi smrti da se umjesto kupnje cvijeća određeni iznos novca uplati za odjele gdje je osoba liječena, nisu rijetkost. Uz takvu vrstu financijske zahvale u osječkom KBC-u bilježe i donacije nakon podužeg liječenja, a prema riječima sanacijskog upravitelja Saše Lamze, nije riječ o velikim, ali svakako jest o značajnim sredstvima koja poboljšavaju kvalitetu pojedinog odjela. I doc. prim. dr. sc. Silvija Pušeljić, predstojnica Klinike za pedijatriju, potvrđuje kako donacija ima, a dokaz za to nova je oprema, odnosno uređen prostor te naposljetku i istaknuta zahvala svim donatorima.

- Nekolicina Francuza nedavno je uplatila 1500 kuna za Kliniku uz napomenu da odredimo sami što treba kupiti, a događa se i da nakon prvotnog šoka zbog smrti djeteta roditelji poslije dođu, zahvale, katkad i uplate novac. Osim toga, ima i onih roditelja koji na svom radnome mjestu organiziraju donacije za Kliniku, a uvijek nastojimo odrediti što je prioritet za nabavu i kupnju i potom nas taj predmet na Klinici podsjeća na humanost građana - rekla je dr. Pušeljić, podsjećajući da je na taj način kupljena brojna nemedicinska oprema. Dok neki uplaćuju novac, drugi organiziraju kakve utrke, pa su tako upravo na taj način kupljena dva stola na ulazu odjela, odnosno humanitarnu prodaju, a ima i onih koji ponude svoje usluge, primjerice ličenje zidova.

- U Bizovcu smo imali slučaj da smo mi kupili samo materijal, a obrtnici su donirali svoj rad i oličili prostor. Svaka je pomoć dobrodošla, a novac se usmjerava na ona mjesta koja donator želi oplemeniti. Suvišno je i govoriti koliko smo svima zahvalni - kaže Lamza, dodajući da takve donacije nisu pravilo, nego iznimka koja u bolesti i tuzi pokazuje humanu i nesebičnu stranu građana. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike