Crna kronika
PRIJAVLJENA 31-GODIŠNJAKINJA

Brođanka kupovala na webu
koristeći se tuđim brojem kartice računa
Objavljeno 24. srpnja, 2014.

UMAG - Zbog računalne prijevare umaška je policija podnijela kaznenu prijavu protiv 31-godišnjakinje iz Slavonskog Broda. Ženu se sumnjiči da se od kolovoza do listopada prošle godine koristila brojem kartice računa 24-godišnjaka iz Novigrada, i bez njegova znanja kupovala preko interneta razne predmete. Time ga je oštetila za više tisuća kuna, stoji u priopćenju PU istarske.

Iz MUP-a pozoravaju građane da paze na svoje bankovne kartice jednako kao i na novac jer su zlouporabe postale česta pojava. Nakon što se domognu tuđe kartice, lopovi često “počiste” bankovne račune vlasnika. Nerijetko se dogodi i da jednostavno odu u “šoping” kao u ovom slučaju ili kupuju vrijedne stvari dok god im kartica prolazi, a okradeni vlasnici plaćaju ceh.

U Hrvatskoj se jedan od bizarnijih slučajeva zbio prošle godine na zagrebačkom području kada je poštar zadržao tuđu bankovnu karticu. Umjesto da karticu dostavi vlasniku, u obliku preporučene pošiljke, 43-godišnji poštar zadržao ju je za sebe. Potom je karticom plaćao po Zagrebu i Velikoj Gorici nanijevši pravom vlasniku štetu veću od 9000 kuna.S.Lacić

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

2

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura