Regija

PBZ glavni donator Vinkovačkih jeseni
Objavljeno 23. srpnja, 2014.

VINKOVCI – Jučer su predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka i predsjednik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni, gradonačelnik Mladen Karlić, potpisali donatorski ugovor, prema kojem je PBZ glavni donator 49. Vinkovačkih jeseni. Karlić je zahvalio Prki na dugogodišnjem prijateljstvu i partnerskoj suradnji s Vinkovcima te na posebnoj ljubavi prema Vinkovačkim jesenima.

– Privredna banka Zagreb sve ove godine pridonosi organizaciji manifestacije, čime pomaže i potiče očuvanje tradicijske kulture i baštine – istaknuo je Karlić.

Predsjednik Uprave PBZ-a Božo Prka, koji je u Vinkovce došao u pratnji članova Uprave te direktora regije Slavonija i predstavnika vinkovačke podružnice banke, istaknuo je zadovoljstvo što može donirati navedenu manifestaciju.

– Sretni smo što možemo podržati kulturnu manifestaciju koja obogaćuje hrvatski nacionalni korpus. Vinkovačke jeseni dio su nacionalnog fundusa kulturne baštine i mi ćemo donirati i 50. izdanje manifestacije zato što je malo događaja koji čuvaju izvornost i autohtoni izričaj. Sretni smo što možemo biti dio toga – naglasio je Prka. Izaslanstvo PBZ-a tijekom boravka u Vukovarsko-srijemskoj županiji u pratnji župana Bože Galića i gradonačelnika Karlića bilo je i u obilasku grada Vukovara.(S.B.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike