Regija
BELIŠĆE POTIČE RAZVOJ PODUZETNIŠTVA

HF oslobođen plaćanja 75
posto iznosa doprinosa za
izgradnju Logističkog centra
Objavljeno 24. srpnja, 2014.
Planira se proizvesti 20 posto više preša za vulkanizaciju guma – glavnog proizvoda tvrtke HF

BELIŠĆE – Nastavljajući “bum” u području poticanja razvoja gospodarstva u Belišću, gradonačelnik Dinko Burić vijećnicima je na posljednjoj sjednici prezentirao najnoviju odluku o djelomičnom oslobađanju tvrtke Harburg Freudenberger Belišće od plaćanja komunalnog doprinosa za izgradnju Logističkog centra u Gospodarskoj zoni Sjever.

Tvrtku koja s pravom nosi titulu kotača zamašnjaka u razvoju gospodarstva ne samo na području Belišća nego i cijele Valpovštine, gradonačelnik je u skladu sa svojim ovlastima oslobodio plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu od 75 posto propisane vrijednosti, smatrajući da tim potezom podupire i pomaže investitoru da što lakše i jednostavnije realizira projekte i kasnije stvori preduvjete za otvaranje novih radnih mjesta.

- Za objekt obujma 14.220 kubnih metara i po cijeni od 15 kuna za kubik, tvrtka HF trebala bi platiti 213.300 kuna komunalnog doprinosa. Oslobađanjem od plaćanja u visini od 75 posto, Grad će od tvrtke uprihoditi oko 53.000 kuna, no još nam je važnije što se na području grada gradi još jedan novi značajan objekt koji najbolje svjedoči o nastavku širenja proizvodnje ove tvrtke i takve ćemo projekte uvijek poticati - naglasio je Burić dodajući da će se 29. srpnja održati sastanak čelništva Hrvatskih cesta s članovima Uprave Harburg Freudenberegera i Grada Belišća.

Kad je riječ o novom Logističkom centru HF-a, u zahtjevu za oslobađanjem od plaćanja komunalnog doprinosa, član Uprave tvrtke, mr. Zoran Uranjek je naveo kako je u procesu izrada projektne dokumentacije za izgradnju centra na parceli koju je HF kupio od tvrtke Duropack Belišće.

- Ovo je prvi korak izgradnje kojim će se povećati skladišni kapacitet tvrtke na novosagrađenih 2.000 četvornih metara, ukupnog obujma 14.220 kubnih metara, a nakon drugog koraka, koji je u planu za gradnju u sljedeće dvije godine, logistički centar će biti veličine 4.000 četvornih metara. Ovo je ujedno i preduvjet da se omogući povećanje kapaciteta za sljedeću godinu kada se planira proizvesti i isporučiti 20 posto više preša za vulkanizaciju automobilskih guma – glavnog proizvoda tvrtke HF Belišće - pojasnio je čelni čovjek belišćanskog HF-a.

Lidija ANIČIĆ
Tko želi zakupiti poslovne prostore?

Poduzetnički inkubator Polet Belišće uputio je javni poziv za subvencionirano korištenje poslovnih prostora u sklopu inkubatora. Predmet poziva je iskazivanje interesa za subvencionirani zakup poslovnih prostora za manje proizvodne djelatnosti i uslužne djelatnosti u prostoru inkubatora. Za proizvodne djelatnosti ponuđeno je pet radionica površine od 37,71 do 60 četvornih metara, dok je uslužnim djelatnostima ponuđeno četiri ureda i galerija veličine od 18,32 do 22,76 kvadrata. Interes za subvencionirani zakup prostora mogu iskazati mali poduzetnici i poduzetnici početnici te inovatori s tim da registriranu djelatnost obavljaju najduže do tri godine. Poslovni prostori će se davati u subvencionirani zakup na tri godine.

Nagodinu se planira proizvesti i isporučiti

20

posto više preša za vulkanizaciju automobilskih guma

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike