Dome slatki dome
ZA ŠTO LJEPŠI I ČISTIJI PROSTOR

Pravilno održavanje i pranje tepiha
Objavljeno 24. srpnja, 2014.

Tepisi postoje u gotovo svakom domu. Boje i dezeni tepiha na snažan način utječu na ukupan izgled enterijera. Nije samo izbor tepiha bitan za njihov ukupan izgled, nego je i čišćenje vrlo bitno.

Čišćenje i održavanje tepiha zavise od njihove veličine, materijala i načina izrade. Različiti tipovi tepiha zahtijevaju različite načine čišćenja. Tepihe koje ne upotrebljavate trebali biste profesionalno očistiti i dobro umotati kako biste ih sačuvali od oštećenja. Posebnu pažnju poklonite deklaraciji kako biste je u cijelosti sačuvali.

Najbolji način za čišćenje tepiha koji su u upotrebi je usisivačem. Na tržištu postoje različiti tipovi usisivača, međutim oni imaju samo jedan cilj – da uklone prašinu i prljavštinu. Male i srednje tepihe možete iznijeti iz stana i dobro ih protresti. Uvijek se pridržavajte uputa proizvođača. Za ćilime najbolja je opcija odnijeti ih na kemijsko čišćenje kako biste ih sačuvali od habanja i oštećenja.

Tepihe koji se smiju prati nakon pranja položite na što ravniju površinu i omogućite strujanje zraka s gornje i donje strane. Na taj način spriječit ćete njihovo razvlačenje i deformiranje.

Svi vi koji imate kućne ljubimce srećete se s problemom njihovih dlaka i izlučevina. Koristite četku da ih brzo uklonite. Možete upotrijebiti i malo tvrđu četku, ali je nemojte previše pritiskati. Izlučevine uklonite deterdžentom koji u svom sastavu ima enzime. On će ukloniti mrlje i mirise.(J.Kn.)

Možda ste propustili...

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

Najčitanije iz rubrike