Sport
OZLJEDA IGRAČA

Pernar: Skrbit ćemo se o Plumu
kao da je imao profesionalni ugovor
Objavljeno 23. srpnja, 2014.

VINKOVCI - Kako ne bi bilo sve gotovo idilično u dosadašnjem dijelu priprema nogometaša Cibalije, "pobrinula se" ozljeda Hrvoja Pluma, koju je zadobio u Požegi na utakmici protiv trećeligaša Slavonije. Zbog toga je Plum morao iz igre već nakon 20-ak odigranih minuta. Trenutno je na obradi kod liječnika i nakon pregleda utvrđeno je kako je u pitanju ozljeda prednjih križnih ligamenata i napuknuće meniskusa. Mladom Plumu to je stvorilo velike probleme. Profesionalni ugovor s Cibalijom do ozljede nije potpisao, a predstoji mu duža stanka i oporavak od ozljede. No, u klubu ne dvoje oko njegove igračke kvalitete, ali ni oko toga tko će se skrbiti o njemu tijekom oporavka.

- Još nije sa stopostotnom sigurnošću utvrđena težina ozljede, pa se nadamo da ipak nije te težine kako se na prvi pregled učinilo. Što se tiče ugovora koji nije potpisao s klubom, tu neće biti problema. Klub stoji iza njega i brinut će se o njegovu oporavku, kako bi se što prije vratio na teren. Skrbit ćemo se o njegovu oporavku kao da je imao ugovor s Cibalijom, ipak je nastradao u nebeskoplavom dresu. Što prije ćemo se dogovoriti i oko ugovora i nadam se kako će ga uskoro potpisati - o Plumu i njegovoj ozljedi izvijestio nas je sportski direktor Dražen Pernar.

Premda je sve dogovoreno oko dolaska Stjepana Kvesića u klub, ni s njim ugovor još nije potpisan, pa je pitanje, zbog čega se odugovlači s potpisom. Kvesić je i te kako potreban klubu u ovom trenutku.

- Sve smo usuglasili. Ostalo je samo otvoreno pitanje kakav ugovor potpisati, tu se još dogovaramo je li bolje za igrača potpisati profesionalni ili amaterski ugovor. I sam Kvesić dvoji oko toga, ali je samo pitanje dana kada ćemo potpisati ugovor.

Bilo je nekoliko igrača koji su izostali s nekoliko treninga zbog ozljeda, ali je sada, kako se čini, situacija normalna?

- Svi koji su bili izvan treninga uključili su se u trenažni proces. Bajić je uspješno završio oporavak i već radi s momčadi, tako isto i ostali igrači. Što se Ćorića tiče, i on je u treningu. Dobio je neku plastičnu longetu, koja odgovara nogometnim propisima i s njom može trenirati i igrati, tko da trenutno nemamo ni jednog bolesnog ili ozlijeđenog igrača. Zaključio je razgovor Dražen Pernar.

Jučer je i papirnato riješena još jedna posudba iz Osijeka u Cibaliju. Andrej Lukić boravit će do kraja sezone u Cibaliji. Riječ je o igraču koji može igrati na nekoliko pozicija. Inače, Cibalia danas (17.30 sati) na svom stadionu igra četvrtu pripremnu utakmicu. Za suparnika će imati trećeligaša Koprivnicu. Vjerojatno će Tomić i u ovoj utakmici pružiti priliku svim igračima koji mogu igrati, a vjerujemo kako će i iskusni Mladen Bartolović odigrati svoju prvu pripremnu utakmicu u ovom razdoblju. A. Grgić

Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku