Osijek
BROJNI STUDENTI RADE NA JADRANU

Poslodavci traže studente s licencom spasioca, animatore za osmišljavanje predstava i presretače s letcima
Objavljeno 22. srpnja, 2014.

Vezani članci

USAVRŠAVANJE U INOZEMSTVU

AIESEC organizira praksu na Mauricijusu

Dok su prethodnih godina poslovi preko Studentskog servisa bili gotovo stopostotno rezervirani tek za ugostiteljstvo, lepeza ponude danas je puno veća. Prema riječima Tihomira Milinovića, voditelja osječkog Studentskog servisa, poslodavci sve češće traže dodatna znanja i vještine pa su nedavno tražili spasioca na vodi s licencom.

- Ponuđeno je osmosatno radno vrijeme uz satnicu od 25 kuna, plaćenu putnu kartu u oba smjera, tri obroka dnevno i smještaj, mogli bismo reći – idealan posao. Na nekim su poslovima tražene i plesne vještine, potom završeni tečaj zumbe, aerobike i slično, i to radi osmišljavanja dodatne zabave za turiste izvan vremena kupanja. Traženi su i poslovi za osmišljavanje predstava, i to uglavnom za djecu posjetitelja tzv. visokog turizma, uz poznavanje jezika, ali i poslova presretača na ulici koji dijele letke - objasnio je Milinović, dodavši da i dalje najviše studenata radi na Jadranu u ugostiteljstvu te pomoćnim poslovima, potom na poslovima sobarica, pospremanja i čišćenja okoliša. Dosta je poslodavaca, kaže, koji godinama surađuju s osječkim Studentskim servisom, a uvjeti su na visokoj razini.

- Veća potražnja od ponude poslova zabilježena je u Osijeku. Naime, veliko je zanimanje studenata koji su svoje obveze ispunili u srpnju, a dosta ih radi u ugostiteljstvu, u telekomunikacijama ili na sezonskim poslovima na kupalištima. Brojni studenti - iz iskustva kaže Milinović - svoje slobodno vrijeme koriste za rad i učenje te ostanak u Osijeku, gdje uz malo sreće ipak pronalaze posao. M. Mihelić

Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike