Sport
SJAJNA PREDSTAVA HRVATSKOG TENISAČA

Borna Ćorić upisao prvu ATP pobjedu u karijeri
Objavljeno 21. srpnja, 2014.

Sedamnaestogodišnji Zagrepčanin Borna Ćorić odigrao je sjajan meč na umaškoj zemlji i upisao prvu ATP pobjedu.

U prvom kolu Vegeta Croatia Opena Ćorić je sa 6:2, 6:4 pobijedio Francuza Edouarda Roger-Vasselina, sedmoga nositelja i 46. tenisača svijeta te ovogodišnjeg pobjednika Roland Garrosa u parovima.

Iako je s druge strane mreže imao puno iskusnijeg i 13 godina starijeg suparnika, uz to, puno bolje rangiranog (Zagrepčanin je 230. igrač svijeta, Roger-Vasselin 46.), tijekom meča nije se osjetila nikakva razlika. Naprotiv...

Borna je sjajno ušao u meč, dominirao je tijekom 50 minuta prvog seta i suparniku prepustio samo dva gema. Odmah na otvaranju napravio je break i poveo 1:0, još jednom je uzeo Francuzu servis za 4:1 i nakon toga priveo set kraju u svoju korist. Pri vodstvu 5:2 bilo je manjih problema, Borna je servirao za prvu dionicu, Roger-Vasselin došao do 0:40, ali 17-godišnja nada hrvatskog tenisa nanizala je nekoliko odličnih poena i u velikom stilu završila set.

U visokom ritmu nastavio je i u drugom setu, u ranoj fazi seta uzeo je Francuzu servis, prednost je držao do kraja i to je bilo dovoljno za prvu ATP pobjedu i plasman u 2. kolo umaškog toura.

- Napokon je došla prva pobjeda. Jako mi je drago da se to dogodilo u Umagu, ovdje gdje sam domaći. Malo sam na kraju zakomplicirao sve, ali to sam ja - rekao je Ćorić nakon meča.

Nije nikakvo čudo što je na kraju ruka malo zadrhtala, pri servisu za meč Francuz je imao dvije break prilike, ali se mladi hrvatski tenisač spasio i uspio iskoristiti treću meč-loptu za veliku pobjedu.

- Jako sam dobro servirao, onako kako nisam posljednjih godinu dana, i ostao sam cijeli meč miran i pozitivan - dodao je Ćorić.

Susret je trajao sat i 37 minuta, Borna je ubacio osam as-servisa, imao 70 posto prvog i 58 drugog servisa. Imao je čak 11 break lopti, od čega je iskoristio tri.

Ovo je Bornin drugi nastup u Umagu, lani ga je na startu zaustavio Argentinac Zeballos, no ove je godine došao nešto stariji i nešto iskusniji i, kako kaže, “mirniji u glavi”, a sve je to pretočio u drugu najvrjedniju pobjedu u karijeri. Prva je svakako ona nad Jerzyjem Janowiczem u Davis Cupu. Janowicz je tada bio 21. tenisač svijeta, ali Borna ga je pobijedio usred Poljske.

U 2. kolu 17-godišnji Hrvat čeka pobjednika dvoboja Ante Pavića i kvalifikanta.

Jedno je sigurno, ponedjeljak na centralnom umaškom terenu Borna će dugo pamtiti. Velikom pobjedom opravdao je pozivnicu organizatora i prvi put u karijeri otišao u 2. kolo ATP-a. I to pobjedom nad TOP 50 igračem... I. Liović

Kekez bez glavnog turnira

Duje Kekez jedini je od hrvatskih tenisača dogurao do 3. kola umaških kvalifikacija, ali dalje od toga nije mogao. Na posljednjoj prepreci za ulazak u glavni turnir Duje je poražen od Argentinca Horacija Zeballosa s lakih 6:1, 6:0.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike