Sport
SAPUNICA NAPOKON GOTOVA:

James u Real Madridu, odšteta čak 80 milijuna eura
Objavljeno 22. srpnja, 2014.

U ponedjeljak je bilo užareno na relaciji Monaco - Madrid. Pregovori su bili dugi, naporni i žestoki, ali na kraju su Francuzi i Španjolci navodno našli zajednički jezik i kolumbijski nogometaš James Rodriguez novi je igrač Real Madrida. Marca, inače uvijek dobro obaviještena o događajima u “kraljevskom klubu”, trvrdi kako najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u Brazilu dolazi u Madrid uz odštetu od 80 milijuna eura, a potpisat će ugovor do 2020. godine. Također, Marca tvrdi kako će James u Realu biti predstavljen najkasnije u utorak.

Španjolski mediji u ranim satima ponedjeljka objavili su slike Rodrigueza s madridskog aerodroma i punili naslovnice kako sjajni kolumbijski nogometaš postaje novi “kapitalac” u svlačionici Reala. No u jednom trenutku ono što se smatralo gotovom stvari, ipak se izjalovilo. Jedan od krugova pregovora između Monaca i španjolskog velikana u vezi s odštetom je propao jer je “kraljevski klub” ponudio 75 milijuna, ali Francuzi nisu prihvatili ponudu nižu od 85 milijuna eura. Španjolci su navodno pokušali sniziti cijenu slanjem bar jednog igrača u Kneževinu, ali Pepe, Khedira, Lopez i Di Maria odbili su ići u Monaco. Osim što Pepe i društvo ne žele u Monaco, Francuzi također nisu željeli da u Rodriguezov transfer uđe bilo što osim samoga novca… I kad se činilo da se sapunica nastavlja, kasno poslijepodne postignut je dogovor. Monaco i Real su se našli na 80 milijuna eura, a Jamesov dolazak je tako treći najskuplji transfer “kraljevskog kluba” svih vremena, odmah iza Cristiana Ronalda i Garetha Balea.

Zanimljivo je vidjeti dosadašnji tijek Rodriguezove karijere. Porto ga je 2010. godine kupio od argentinskog Banfielda za pet milijuna eura. Tri godine poslije prodao ga je u Monaco za 45 milijuna, a sad će Real za njega istresti 80 milijuna eura! K.Lacković

Rodriguezu je u Realu namijenjen dres s brojem 10, koji nitko ne nosi od prelaska Mesuta Özila u Arsenal

Možda ste propustili...

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike