Sport
JOŠKO VLAŠIĆ:

Europsko prvenstvo nosi stres, ali Blanka se sada može s time nositi
Objavljeno 22. srpnja, 2014.

Pobjedom u Londonu i novim skokom preko 200 centimetara, Blanka Vlašić okončala je prvi dio ljetne sezone. Njezin otac i trener Joško Vlašić zadovoljan je odrađenim. Štoviše, ovaj dio sezone smatra “savršenim”.

- U narodu bi rekli 'jedan kroz jedan'. Sve što smo planirali, napravili smo. Blanka je vodeća u Dijamantnoj ligi, iako nije nastupila na prva dva mitinga, u Šangaju i Eugeneu. Osim toga, ovih 200 cm u Londonu, 200 cm iz Pariza pa 198 cm iz Osla su rezultati vrlo visoke vrijednosti. Kad je i skakala manje, u pitanju su bili neki drugi razlozi, poput velike hladnoće u Sollentuni, primjerice.

Blanki slijedi tri tjedna natjecateljske stanke uoči Europskog prvenstva.

- Nama je ovo odmor od natjecanja nakon dvije trećine sezone jer računamo i onaj zimski dio. Ono što smo dobili ovim natjecanjima i pobjedama, pa i onim neuspješnim pokušajima na 201 ili 202 centimetra, sve su to stvari koje nam osiguravaju pozitivnu transformaciju u treninzima. Da i ne govorim da se Blanka tim skokovima preko dva metra još malo približila onom rekordu Stefke Kostadinove, koja je 197 puta išla preko dva metra. Sve je to za nju vrlo poticajno. Europsko prvenstvo će, dakako, nakon ovog miniciklusa priprema nositi novi stres i izazov, no sad se s time možemo hrvati na vrlo visokoj razini. Doći ćemo na Europsko prvenstvo s bogatim arsenalom naoružanja.

Joško Vlašić već gleda na završnicu sezone.

- Hanžekovićev memorijal je visoko na pijedestalu naših želja da Blanka i tamo visoko skače. Bude li među dvije prvoplasirane na Europskom prvenstvu, očekuje ju i nastup za Europu na Kupu kontinenata u Marrakechu… Svako natjecanje nam dobro dođe za podizanje samopouzdanja - zaključio je Joško Vlašić. (K.L)

Najčitanije iz rubrike