Sport
NOVA EUROSEZONA

Želje Našičana: Što lakše i što bliže
Objavljeno 22. srpnja, 2014.

Rukometaši NEXE-a danas će doznati prvoga suparnika u Kupu EHF-a u sezoni 2014./2015. Kao i prijašnjih godina, u europski pohod kreću od 2. kola. Stoga će danas doznati potencijalne suparnike, odnosno par iz kojeg će uspješniji klub ići na megdan našičkom klubu u listopadu.

U dosadašnjih šest izdanja NEXE je pet puta prošao u 3. kolo. U posljednje dvije sezone radi se na neki način o trećem pretkolu s obzirom na to da momčadi koje prođu tu prepreku poslije formiraju skupine. Stoga, jasno je, kako god se suparnik zvao, hrvatski viceprvak bit će u 2. kolu favorit.

- U ovoj fazi ima svega i neatraktivnih i atraktivnih suparnika i kvalitetnih i nekvalitetnih i bližih i daljih - komentirao je s godišnjeg odmora Zdenko Kordi, trener NEXE-a.

Jasne su mu stoga i želje:

- Za početak što lakšeg suparnika i po mogućnosti što bližeg. Atraktivijeg suparnika priželjkivat ćemo u sljedećoj fazi natjecanja. Mislim kako su u prvom kolu daleko najviše moguća iznenađenja. Moguće je da se neki favorit 'posklizne, podcijeni suparnika, a u dvije utakmice prođe momčad koja po kvaliteti ne zaslužuje mjesto u 2. kolu. Već među sudionicima trećeg kola teško se može naći neka neozbiljna momčad. U toj fazi natjecanja već svi posjeduju kvalitetu i tu kod ždrijeba treba imati već više sreće.

Gledajući sastav ždrijeba, ima doista momčadi po Kordijevom ukusu. Ima i nelogičnosti, pa su tako nositelji 'neugodne' momčadi iz Luksemburga ili Nizozemske, a među nenositeljima u 1. kolu je predstavnik Švedske, prošlogodišnji SEHA-ligaš, crnogorski Lovćen ili naš Varaždin. Zagrebačka Dubrava, kao finalist hrvatskog kupa ima status nositelja kao i grčki Diomidis Argous prošlogodišnji suparnik NEXE-a u 2. kolu, koji se pokazao iznimno neugodnim. Naravno, ždrijeb je situacija u kojoj sportaši i klubovi nemaju baš nikakav utjecaj(?), stoga i Našičanima slijedi tek pričekati početak bečkog “plesa kuglica” danas u 11 sati. K.Lacković

DESNI VANJSKI? NEMA ŽURBE

Našičani će za tjedan dana započeti pripreme, a što se tiče kompletiranja momčadi ostao je još pronalazak desnog vanjskog. Po tom pitanju u NEXE-u žele ići na sigurno, pronaći igrača koji bi na toj poziciji bio odmah pojačanje ili bar svojim dosadašnjim igrama naslućivao kako bi to mogao biti.

- Razgovaramo s nekoliko igrača, ima i onih koji se nude, ali ja ne bih paničario. Prijelazni rok traje cijelu jesen. Važnije je pronaći igrača koji može odmah igrati. Problem je uz to što je to deficitarna pozicija u cijeloj Europi. I hrvatski igrači na toj poziciji radije se odlučuju za odlazak u inozemstvo. Imamo naravno i inozemnih opcija, ali o tom pitanju nema žurbe. Naravno, da bih želio imati čistu situaciju do početka priprema, ali ovaj put je važnije pronaći kvalitetnog igrača - rekao je trener NEXE-a.

Možda ste propustili...

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike