Sport
PROBLEMI ZA CIBALIJU

Hrvoju Plumu stradali
ligamenti i meniskus
Objavljeno 22. srpnja, 2014.

VINKOVCI - U pripremnom razdoblju igrači Cibalije odradili su već tri tjedna treninga i odigrali tri pripremne utakmice. Atmosferu u momčadi pokvarila je vijest koja je stigla jučer. Hrvoje Plum, ovoljetnje pojačanje Cibalije, koji je u Vinkovce stigao iz redova zagrebačke Lokomotive, zaradio je u Požegi težu ozljedu.

- Na žalost, dogodila nam se i jedna teža ozljeda. Hrvoje Plum morat će na operaciju. Stradali su prednji križni ligamenti i meniskus. Za njega je dobar dio sezone, na žalost, izgubljen - pričao je trener Cibalije Zoran Tomić.

U Vinkovcima su već posegnuli za drugim rješenjima.

- Već smo u pregovorima s Osijekom da nam ustupe igrača Andrea Lukića. Vjerujem da će ga on zamijeniti, premda ne igra na istoj poziciji, Andrej je polivalentan igrač i može pokriti nekoliko pozicija u momčadi, tako da bi nam doista bio dobrodošao. Inače, još se kompletiramo u hodu. Vjerojatno nismo još zaključili i do kraja definirali igrački kadar. Još je moguć dolazak dva-tri igrača, prema koncepciji koju smo zauzeli. Znači tražimo mlade darovite igrače, i to uglavnom iz našeg slavonskog podneblja.

Loše zdravstvene vijesti bacile su u sjenu pobjedu od 5:0 i dobru igru protiv trećeligaša Slavonije.

- Dosadašnjim dijelom priprema mogu biti zadovoljan. Odradili smo dobar posao u proteklom razdoblju. Mislim da smo dobro odradili fizičku pripremu i sada prelazimo na taktički dio i uigravanje momčadi. Najveće mi je zadovoljstvo kada vidim našu igru. Posebice posljednje što smo prikazali, u Požegi protiv Slavonije. Čak me je i strah da ne dođemo prebrzo u formu jer do početka prvenstva imamo dosta vremena.

Do početka prvenstva ostalo je dosta vremena za popravljanje svih uočenih nedostataka. Trener Tomić čvrsto vjeruje u ono što radi, a cilj mu je s Cibalijom biti prepoznatljiv i lider prvenstva.

- Radit ćemo najviše na čvrstoći obrane, iz koje želim graditi jednostavnu brzu napadačku igru. Sigurna obrana temelj je svega poslije, a vidjeli ste da su naši napadači jako dobro raspoloženi. Nadam se kako će tako ostati i u prvenstvu. Naš cilj je biti lider prvenstva i osvojiti prvo mjesto. Za sada se sve odvija željenim ritmom pa vjerujem da će momčad i dalje samo rasti - zaključio je trener Cibalije Zoran Tomić. A. Grgić

Cibalia od Osijeka zatražila ustupanje Andreja Lukića

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike