Osijek
KORNELIJA MLINAREVIĆ:

Surađivat ćemo s tvrtkama, sveučilištem, lokalnom i regionalnom samoupravom
Objavljeno 22. srpnja, 2014.

Od 1. srpnja na čelo novog gradskog Upravnog odjela za programe i projekte Europske unije i gospodarstvo službeno je imenovana Kornelija Mlinarević, dugogodišnja izvršna direktorica Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje. Nakon što je zatražila trotjedni “time-out” da pohvata konce na novom radnom mjestu, jučer je spremno odgovorila na nekoliko pitanja za Glas Slavonije.

Smatrate li da će vam iskustvo iz RRA Slavonije i Baranje biti presudno za kvalitetno obavljanje nove funkcije?

- Kako je RRA SiB i osnovananajviše kao operativno tijelo koje je trebalo pomoći svojim osnivačima, Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku, u pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU programa, i ja sam bila zaposlena kao projekt-menadžer. Godinama sam s kolegicama radila na pripremi i provedbi projekata, i to najviše financiranih iz prekograničnih programa suradnje Hrvatske s Mađarskom i Srbijom, ali i projektima financiranim iz mnogih drugih dostupnih EU i nacionalnih programa. RRA SiB je s vremenom stekla izvrsne reference upravo zahvaljujući posvećenosti projektnog tima korištenju svih prilika za stjecanje projektnih iskustava. Posljednji poslovi u kojima sam sudjelovala bili su priprema prijavnice projekta Adrenalinski park za financiranje iz strukturnih fondova EU, kao i posljednje aktivnosti na projektu PIADER, kojima smo privukli priličan publicitet eno-gastroprofesionalaca za destinacije i eno-gastroproizvode na području hrvatske Baranje i grada Osijeka. Iskustvo koje sam stekla obavljajući niz različitih poslova u RRA SiB sigurno će mi biti vrlo dragocjenou obavljanju zadataka na novoj poziciji.

Koji su vam bili prvi potezi nakon stupanja na novu dužnost?

- Prvo sam upoznala poslove odjela, paralelno s upoznavanjem tima koji te poslove odrađuje, nakon toga sam razgovarala sa svim pročelnicima i nekim gradskim tvrtkama radi definiranja dodirnih točaka u smislu suradnje na projektima koje možemo kandidirati za financiranje iz različitih EU i nacionalnih izvora.

Poznato je kako je ovaj upravni odjel još u formiranju. Na koji ga način i kada planirate ekipirati i osnažiti?

- U odjelu radi nekoliko djelatnika koji imaju značajno iskustvo u poslovima koji pokrivaju stvaranje uvjeta za dinamičnije obavljanje gospodarskih djelatnosti na području grada, a dio odjela koji se više koncentira na pripremu i provedbu projekata potrebno je osnažiti novim ljudima jer odjel planira biti podrška i drugim odjelima koji kandidiraju projekte.Osnažiti ovaj odjel znači i učvrstiti suradnju sa sveučilištem i sastavnicama, s gradskim tvrtkama, poduzetnicima, udrugama, kao i s lokalnom i regionalnom samoupravom kako bi se projektne inicijative okrupnjavale, bolje koordinirale i realizirale. T. Levak

Projekti novog odjela

Koji su primarni zadatci i najvažniji projekti koje možete najaviti u sklopu ovog upravnog odjela?

- Već je u tijeku nastavak izgradnje Zone Nemetin, gospodarenje kojom pripada u primarne zadatke odjela, potom izgradnja vodenice u prekograničnoj suradnji s Mađarima, završetak dokumentacije za gradnju hostela u Tvrđi, Centar za rehabilitaciju, partnerstvo i sudjelovanje u prijavi rekonstrukcije osječke Tvrđe (Agencije za obnovu osječke Tvrđe), prijavi Centra kompetencija hrane (nositelj Poljoprivredni fakultet u Osijeku), prijavi Slavonske širokopojasne mreže (nositelj Elektrotehnički fakultet u Osijeku), niz projekata s Fondom za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša te svakako rad na prijavnici za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike