Osijek
LJETNI ODMORI POČINJU I NA SVEUČILIŠTU

Na svim fakultetima i u Rektoratu samo dežurstva
Objavljeno 22. srpnja, 2014.

Ovih se dana na fakultetima, odjelima i ostalim ustanovama Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku odvijaju posljednje aktivnosti kao što su održavanja ispita ili izdavanja potrebnih dokumenata, a onda će, od idućeg tjedna, početi kolektivni godišnji odmor.

“Službeno, prema nastavnom kalendaru, posljednji su ljetni ispitni rokovi trebali biti zakazani do 5. srpnja, ali u praksi se to odužilo, ponajviše zbog ponovnih odgovaranja i upisivanja ocjena. Dio je studenata imao i dodatnih obveza oko završnih i diplomskih radova te seminarskih projekata pa i sada traju određene aktivnosti na fakultetima”, ističe rektor Željko Turkalj.

Koliko smo istražili, aktivniji su fakulteti prirodnog i tehničkog usmjerenja jer se tamo nerijetko odvijaju praktična nastava i projekti te različiti pokusi, od kojih će neki potrajati i tijekom cijelog ljeta. No, službeno, od 28. srpnja počinje kolektivni godišnji odmor i trajat će sve do posljednjeg tjedna idućeg mjeseca, konkretno 25. kolovoza. “U tom će razdoblju na fakultetima raditi samo dežurne službe, za slučaj izdavanja nekog hitnog dokumenta ili druge potrebe. U suprotnom, ta četiri tjedna traje zatišje, a studentske će se službe ponovno otvoriti 25. kolovoza, kako bi studenti na vrijeme mogli prijaviti ispite ili odraditi druge obveze za jesen. U Rektoratu će pak u svakom trenutku netko od nas iz užeg vodstva, dakle netko od četiri prorektora ili ja, biti nazočan. Rasporedili smo se, a ja osobno bih na godišnji odmor trebao neka dva ili najviše tri tjedna u razdoblju od 1. kolovoza do 1. rujna”, kaže rektor. T. Levak

Godišnji odmori na sveučilištu počinju 28. srpnja i traju do 25. kolovoza

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike