Mozaik
U ZAVRŠNICI EKIPE ČEMERNICE, PODGORJA, BARCSA I MO J. J. STROSSMAYER

Igre na vodi u Virovitici:
Nosili vodu u putama i bušili
balone noktima, ali i zubima
Objavljeno 22. srpnja, 2014.
Dvjestotinjak natjecatelja zabavljalo je oko 2.000 gledatelja

Zanimljivo su se igrale ekipe sudionice tradicionalnih međunarodnih virovitičkih Igara na vodi. Gotovo dvije tisuće gledatelja uživalo je na virovitičkom gradskom bazenu na drugoj polufinalnoj večeri sedme ljetne rekreativno-zabavne manifestacije.

Natjecatelji su s jednog kraja bazena na drugi prevozili prazne gajbe piva na luftiću i zračnici, prenosili su vodu iznad glava suigrača u probušenim posudama do bačve koja se nalazila na klackalici s bačvom piva, ali i u igri „Kad naš brod plovi“ bušili balone na sredini bazena zubima i noktima. Potezalo se i uže, snage je odmjerilo desetak sudionika, nosila se voda u putama (kantama za grožđe koje se nose na leđima) i lovili se čepovi. Čak tristotinjak je bačeno u bazen, a po 15-ak natjecatelja iz svake momčadi ih je tražilo i tražilo...

Na kraju je nakon sedam disciplina druge večeri slavila ekipa Čemernice skupivši 31 bod, a u završnicu se plasiralo i Podgorje, prošlogodišnji pobjednici sa 29 bodova. Treće mjesto pripalo je Taborištu s 20 bodova, a posljednje je bilo Golo Brdo s 19 bodova. Dan ranije su finale, koje će se održati u sklopu proslave ovogodišnjeg Rokova u nedjelju, 10. kolovoza 2014., osigurale ekipe mađarskog grada Barcsa i Mjesni odbor Josip Juraj Strossmayer. Tada su se još natjecali i Milanovac te Sveti Đurađ. Pokrovitelji manifestacije su Grad Virovitica, Turistička zajednica grada Virovitice i Športska zajednica grada Virovitice.

- Na ovoj manifestaciji tradicionalno se natječu ekipe s područja mjesnih odbora grada Virovitice te prigradskih naselja. Ove su se godine za dvije polufinalne večeri natjecali u sedam disciplina, a u finalnoj večeri u kolovozu bit će osam disciplina. U svakoj ekipi bude po 25 sudionika, ukupno dvjestotinjak natjecatelja zabavljalo je 2.000 gledatelja, a ulaz se nije naplaćivao – zaključio je Tihomir Majstorović, tajnik Sportske zajednice Grada Virovitice, pozivajući sve koji nisu nikada gledali Igre na vodi da dođu na završnicu u kolovozu.

Slobodan KADIĆ

FINALE

ĆE SE ODRŽATI U SKLOPU PROSLAVE ROKOVA U NEDJELJU, 10. KOLOVOZA

Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

Najčitanije iz rubrike