Regija
ŠKOLA NA BELIŠĆANSKOM BAZENU

Proplivalo 30 mališana
Objavljeno 22. srpnja, 2014.

BELIŠĆE - Kao i svake godine, na bazenu u Belišću ljeti se organizira škola plivanja u trajanju od 20 sati, a nositelj tog projekta obuke neplivača od 6 do 10 godina je Zajednica športskih udruga Grada Belišća i Grad Belišće, koji su i ove godine za svu djecu iz Belišća i prigradskih naselja osigurali besplatnu školu plivanja.

Ovih dana školu plivanja uspješno je završilo 30 malih polaznika, a svima njima zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković uz nazočnost predsjednika Zajednice športskih udruga Grada Belišća Milana Zamaklara uručila je diplome o završenom tečaju plivanja. Novopečene plivače ovoj životno važnoj vještini poučavali su učitelji Zdenko Veber, Vilim Lakat i Slavko Golik.

Svi polaznici prve grupe, njih 30 od ukupno prijavljenih 109 djece, uspješno su svladali osnovni cilj obuke neplivača, a to je navikavanje na vodu, slobodno i bez straha kretanje kroz vodu, odnosno prijateljstvo s vodom. Naučili su zaroniti, plutati i preplivati svojom tehnikom ili jednom od četiri tehnike širinu bazena (25 metara).(L.A.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana