Regija
SLATINA - KOZICE

Memorijal za poginule hrvatske branitelje Ivicu Filkovića i Pericu Sabu
Objavljeno 21. srpnja, 2014.

SLATINA – Proteklog vikenda Vijeće Mjesnog odbora Kozice, Grad Slatina i Nogometni klub Kozice organizirali su u tom slatinskom prigradskom naselju 18. memorijal “Ivica Filković i Perica Sabo”, u spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu iz Kozica. U subotu su položeni vijenci na njihove grobove i za njih je u mjesnoj kapeli sv. Roka služena misa zadušnica, a poslije odavanja počasti kod spomen-ploče na društvenom domu održane su igre hrvatskih branitelja. Sudjelovali su branitelji Kozica, Udruga branitelja liječenih od PTSP-a iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije, županijska Zajednica Udruga Hvidra i udruge Hvidre Slatina, Virovitica i Orahovica. Oni su se natjecali u disciplinama streljaštvo zračnom puškom, stolni tenis, viseća kuglana i pikado.

U nedjelju je na nogometnom igralištu u Kozicama održan turnir u velikom nogometu, uz sudjelovanje nogometnih klubova Kozice, Slatina, Suhopolje i Podravac iz Sopja. U finalnoj utakmici NK Slatina i NK Sopje odigrali su neriješeno 1:1, a nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedio je NK Slatina rezultatom 7:6. Za treće mjesto igrali su NK Suhopolje i domaćini NK Kozice. Pobijedili su gosti iz Suhopolja s 5:0.

Održana je i memorijalna utrka Slatina - Kozice, u kojoj je sudjelovalo 24 trkača i trkačica, od osnovnoškolske dobi do umirovljenika i članova udruge Glasnici istine.

– U početku su to bili samo turniri u nogometu, a proteklih godina memorijal smo proširili i na simbolično atletsko trčanje iz Parka 136. slatinske brigade i spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu na Trgu sv. Josipa u Slatini do Doma u Kozicama, gdje se nalazi spomen-ploča Ivici Filkoviću i Perici Sabi. Nakon završetka trčanja lampion kod spomen-ploče svake godine polažu najstariji i najmlađi trkač - rekao je Dario Medved, predsjednik VMO Kozice i glavni organizator memorijala. Ove godine najmlađi sudionik utrke bio je dvanaestogodišnji Hrvoje Medved iz Slatine, a najstariji sedamdesetdvogodišnji Luka Tibol iz Kozica.

Najbolje plasirani natjecatelji u svim disciplinama dobili su medalje, a svim sudionicima i pokroviteljima predsjednik MO Kozice Dario Medved uručio je zahvalnice. P. Žarković

Možda ste propustili...

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike