Sport
PORAZ U SUSRETU ZA TREĆE MJESTO NA EP-u U20

Hrvatska ostala bez bronce
nakon poraza od Srbije
Objavljeno 20. srpnja, 2014.

Hrvatska košarkaška reprezentacija ostala je bez medalje na Eurobasketu do 20 godina. Hrvati su u susretu za brončanu medalju u grčkom Heraklionu izgubili od vršnjaka iz Srbije sa 66:79 (18:17, 18:22, 12:22, 18:18).

Najbolji u hrvatskoj reprezentaciji bio je Karlo Žganec sa 17 koševa i osam skokova, a Srbiju je predvodio Marko Tejić sa 16 poena i sedam skokova.

Nakon drame u polufinalu i nesretnog poraza od Španjolske (61:63) hrvatski su košarkaši susret za treće mjesto odradili dosta bezvoljno i, čini se, još uvijek šokirani onim što se događalo dan prije u Heraklionu. Protiv Srbije izabranici Damira Milačića odigrali su najlošiju utakmicu na ovom EP-u i stalno su bili u zaostatku. Na poluvrijeme se otišlo s “plus tri” za Srbiju (39:36), a onda u trećoj četvrtini potpuni raspad u igri naše reprezentacije. Prednost Srbije stalno je rasla da bi početkom posljednje četvrtine bila 17 poena. Hrvatska se nakratko sabrala i stigla na samo devet poena zaostatka, ali bilo je to sve od momčadi u “kockastim” dresovima. Srbija je do kraja ponovno povisila prednost i bez problema privela utakmicu kraju i zasluženo slavila sa 79:66.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike