Osijek
UPISI U SREDNJU ŠKOLU - POPUNJENI UGLAVNOM GIMNAZIJSKI PROGRAMI

Više od šezdeset novih učenika Treće
gimnazije ima prosjek ocjena 5.00
Objavljeno 21. srpnja, 2014.

Ljetni rok za upis učenika u prvi razred srednje škole završava 23. srpnja objavom slobodnih mjesta za jesenski rok. Rezultati će biti objavljeni na mrežnoj stranici Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole - upisi.hr, koja je rezultat suradnje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te CarNeta.

Ovo je druga godina kako se provode e-upisi, a većina nam je ravnatelja rekla kako ne smiju davati podatke prije službene objave 23. srpnja. Ipak, uspjeli smo neslužbeno saznati da su neke škole popunjene u prvom roku i da neće imati jesenski upisni rok. To su ponajprije sve gimnazije, što znači da se i ove godine nastavlja trend velikog zanimanja osmaša za gimnazijske programe.

Jesenskog roka nema u Drugoj gimnaziji (jezičnoj), potvrdio nam je ravnatelj Vladimir Minarik. “Popunjeni smo u ljetnom roku. Upisali smo 140 učenika, koliko smo i planirali. Sve su to jako dobri učenici, uglavnom odlikaši, većinom iz Osijeka, ali ih ima i iz Baranje, a imamo i nekoliko učenika iz Gunje, koji će biti smješteni u učeničkom domu”, kaže Minarik.

Puni su i u Trećoj gimnaziji (prirodoslovno-matematičkoj). “Ni kod nas nema jesenskog roka, upisali smo 140 učenika, a njih više od 60 ima prosjek 5.0. Svi su jako dobri učenici, mnogo ih je bilo na županijskim i državnim natjecanjima, među njima je i državni prvak iz matematike, a dolaze nam, osim iz Osijeka, iz brojnih gradova Osječko-baranjske županije, kao i iz Vukovarsko-srijemske županije”, ističe Snježana Barabaš-Seršić, ravnateljica Treće gimnazije.

I Isusovačka klasična gimnazija popunjena je u ljetnom roku. Imat će dva razredna odjela po 28 učenika. U školi kažu da je riječ o kvalitetnim učenicima te da su zadovoljni njihovim uspjehom u osnovnoj školi.

Ljetnim su upisnim rokom zadovoljni i u Strojarskoj tehničkoj školi. “Prilično dobro smo prošli, upisali smo tri razreda tehničara i svi su jako dobri učenici. Najveći interes je bio za dva zanimanja, računalnog tehničara u strojarstvu i tehničara za energetiku”, kaže ravnatelj Ivan Kuleš. Inače, tehničar za energetiku novo je zanimanje u toj školi, a učenici će stjecati znanja iz obnovljivih izvora energije. Osim toga, dobar je interes bio za obrtnička zanimanja, no u toj školi još ima slobodnih mjesta. Ravnatelj Kuleš, međutim, ističe da prije 23. srpnja ne smiju objavljivati o kojim je slobodnim mjestima riječ. Škola će to učiniti navedenog datuma na svojim internetskim stranicama, nakon što navedene podatke objave MZOS i CarNet na mrežnim stranicama upisi.hr.

Već tradicionalno, Medicinska škola popunjava sva slobodna mjesta u prvom roku. Tako je bilo i ovaj put, međutim, postoji mogućnost upisa još nekoliko učenika u farmaceutske tehničare. No, o tome će odlučiti MZOS, a znat će se 23. srpnja.

V. Latinović

JESENSKI ROK OD 25. KOLOVOZA

U srednjim školama Osječko-baranjske županije za upis u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015. bila su planirana 4204 mjesta. Svi učenici koji se nisu upisali u ljetnom roku imat će priliku u jesenskom, koji počinje 25. kolovoza, kada počinju prijave učenika u sustav, kao i prijave obrazovnih programa. U koje škole i programe će se prijaviti, učenici će moći razmišljati gotovo mjesec dana, od 23. srpnja, kada se objavljuju slobodna mjesta za jesenski rok. Konačne ljestvice poretka bit će objavljene 4. rujna.

Slobodna mjesta bit će objavljena 23. srpnja na mrežnoj stranici upisi.hr

Možda ste propustili...

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana