Osijek
OSJEČKI POLITIČARI POD SUNCOBRANOM

Vrkić će ljetovati na Viru, Šišljagić, Ambruš i Kramarić na Krku, Đapić na “turneji”, Ham s mora na planine...
Objavljeno 21. srpnja, 2014.
Gotovo su svi vodeći i viđeniji političari još u Osijeku

Gotovo su svi vodeći i viđeniji osječki političari još u Osijeku, no kako se bliži špica ljetne sezone, sve više će ih napuštati slavonsku metropolu i privremeno se preseliti na Jadran, ali, kako tvrde, ne na duže od deset do 14 dana.

Trojac osječkih čelnika – gradonačelnik Ivica Vrkić te dogradonačelnici Vladimir Ham (HNS) i Denis Ambruš (SDP) – naglašava kako su, kao i lani, međusobno iskombinirali godišnje odmore kako bi u svakom trenutku najmanje jedan od njih trojice bio na svojem radnom mjestu. Prvi bi na slobodne dane oko 25. srpnja trebao otputovati Ham. “Kao i svake godine, uskladit ću odmor na moru i u planinama. Prvo ću tjedan dana sa suprugom Marijom otputovati u okolicu Trogira, a onda još tjedan dana odlazimo u Bosnu i Hercegovinu, na Čvrsnicu. Vjerujem da ću se uspjeti dobro odmoriti”, najavljuje Ham. Dok se on još ne vrati, na odmor će početkom kolovoza na desetak dana otputovati i Ambruš, a zaputit će se na Kvarner. “Idem na Krk, gdje ću malo 'napuniti baterije' za napornu jesen koja nas očekuje. Nema veze što se drugi dogradonačelnik Ham i ja preklapamo, jer je cijelo vrijeme do sredine kolovoza u Osijeku gradonačelnik Vrkić”, kaže Ambruš.

Na Krku će moći popiti kavu s jednim od koalicijskih partnera, predsjednikom osječkog HDZ-a Damirom Kramarićem. “Oko 25. srpnja planiram se s obitelji zaputiti na otok Krk, koji mi je prekrasan. Nemam vikendicu, nego planiramo iznajmiti apartman. Nisam siguran koliko ću se doista uspjeti odmoriti jer mi se, zbog opsega posla, čini kako ću faktički cijelo vrijeme biti na telefonu zbog različitih aktivnosti u gradu i stranačkih dogovora. Nema nekih posebnih novosti, nego se bliže predsjednički izbori, a nisu daleko ni parlamentarni pa su pripreme već počele”, objašnjava Kramarić.

Gradonačelnik ide zaključati vikendicu

Iza Velike Gospe na već poznatu destinaciju – svoju obiteljsku vikendicu na Viru – krenut će i Ivan Vrkić. “Kao i prošle godine, nakon što vikendicu obiđu sin i kćerka sa svojim obiteljima, ja ću praktički otići zaključiti sezonu i zaključati kuću”, kaže osječki gradonačelnik. I on će moći susresti jednog koalicijskog partnera, i to jednog od najbližih – predsjednika Gradskog vijeća Osijeka Antu Đapića. “Trebao sam već otputovati na odmor, ali imam još puno posla. Vjerujem da ću ga uspjeti zgotoviti do ponedjeljka i onda odlazim. Prvo u svoju vikendicu na Viru, a zatim ću krenuti na malu 'turneju'. Obići ću ženinu rodbinu u Hercegovini, zatim svoje strine u Livnu i Ćaprazlijama, posjetiti još nekoliko okolnih mjesta, a onda otići malo i do Kaštela. Obilazim svoju rodbinu i nekretnine”, u svom stilu kaže Đapić. Na upit koliko planira ostati, iskreno odgovara: “Nadam se, do kraja kolovoza. Možda se zbog nekih hitnih poslova pojavim u Osijeku na koji dan, ali sumnjam. Jedino bi me mogla vratiti hitna i izvanredna sjednica Gradskog vijeća iz nekog razloga, ali s obzirom na to da ih ja sazivam, sumnjam u to”, navodi.

Vanek već bio na moru

Prvi čovjek Osječko-baranjske županije i HDSSB-a, Vladimir Šišljagić već po običaju trebao bi na kratak jednotjedni godišnji odmor otići nakon 1. kolovoza i obilježavanja godišnjice pogibije hrvatskih policajaca u Dalju, odnosno 5. kolovoza i obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti. On već godinama ljetuje u svojem apartmanu u Malinskoj na otoku Krku. Što se tiče gradske političke razine, svoj godišnji odmor već je iskoristio Miroslav Vanek, čelnik Građanske opcije grada Osijeka (GOGO) i gradski vijećnik. “Desetak dana proveo sam s obitelji u Vodicama i vratio sam se na sam lijepi završetak Osječkog ljeta kulture. Sad sam prilično odmoran i spreman za nove napore”, ističe Vanek. Šefica osječkog ogranka vladajuće nacionalne stranke i europarlamentarka Biljana Borzan (SDP) i ovih je dana u Strassbourgu ili Bruxellesu, ali idućeg mjeseca neće biti tako. “U kolovozu Europski parlament ima pauzu pa ću ju desetak dana uzeti i ja. Kao i svake godine, idem u okolicu Karlobaga, gdje živi moja rodbina. Nadam se da ću se dobro odmoriti”, zaključuje Borzan.

Tomislav LEVAK
Bubalo se oporavlja od operacije

Krešimira Bubala, predsjednika osječkog HDSSB-a, saborskog zastupnika i gradskog vijećnika, pitanje o godišnjem odmoru zateklo je usred rehabilitacije. “Prije desetak dana u Zagrebu sam operirao skočni zglob jer mi se odlomio dio hrskavice. Oporavak teče dobro, ali o njegovoj brzini i kvaliteti ovisi hoću li, kada i koliko i gdje ići. Sve ćemo vidjeti, bitno je samo da zglob bude u redu”, kaže Bubalo, koji inače svake godine u kolovozu odlazi iz Osijeka kako bi utekao od peluda ambrozije na koji je alergičan.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike