Regija
POD POKROVITELJSTVOM ZAKLADE „SLAGALICA“ I GRADA VINKOVACA

1. županijsko natjecanje u jahanju za djecu
Objavljeno 20. srpnja, 2014.

VINKOVCI - U povodu Dana grada Vinkovaca Konjički klub Eohippus pod visokim pokroviteljstvom Zaklade za građansku inicijativu „Slagalica“ i Grada Vinkovaca organizirali su 1. županijsko natjecanje za djecu koje je otvorio zamjenik gradonačelnika Tomislav Šarić.

U programu su bili natjecatelji I. kategorije (djeca s posebnim potrebama). U natjecanju je sudjelovalo sedam natjecatelja - Marko Huber, Luka Huber, Leon Vorgić, Edi Borovčić Kurir, Josip Fajdetić, Noel Cindrić i Matej Martinović – svi jahači iz KK Eohippus.

U terapijskom jahanju sudjelovali su volonteri Sanja Jugec, Monika Ujaković i Ante Ivan Ereš. Odlukom Uprave KK „Eohippus“ svim natjecateljima su dodijeljene statue za prva mjesta, jer su prema njihovu mišljenju djeca to i zaslužila. Odličja im je uručila voditeljica Marijana Ač Rapčan, inž. zootehnike.

- Imali smo veliku čast ugostiti predsjednika udruge 'Krila – za terapijsko jahanje' Sašu Tuksara i njihove volontere u terapijskom jahanju koji su pokazali iznimnu zainteresiranost i suradnju za naš rad - rekla je Rapčan.

Dubravka Mavrović i Vedrana Vukmirica su dresurnim nastupom uz glazbu pokazale umijeće upravljanja konjima i to na najljepši mogući način, plesom. Uz ritmičke pokrete konja i dresurne elemente pokazale su prekrasan sklad jahača i konja koji je popraćen velikim pljeskom.

Tijekom prijepodnevnog programa održana je igraonica za najmlađe posjetitelje uz volontere animatore. U popodnevnim satima nastavljen je program natjecanja II., III., IV. i V. kategorije.

U II. kategoriji – jahači početnici, nastupile su jahačice Antonija Sedlar, Josipa Varga, Klaudija Majstorović i Petra Maloševac, sve jahačice iz KK Eohippus. Prvo mjesto osvojila je Antonija Sedlar, druga je Josipa Varga, a treća Klaudija Majstorović. Pehare je uručio Zvonimir Liščić, predsjednik udruge „Vinkovački šokački rodovi“ .

Nakon II. kategorije uslijedio je zabavni dio za publiku koji su pripremili volonteri Kluba. Naime, njih osam (Monika Ujaković, Martina Jokić, Dubravka Mavrović, Vedrana Vukmirica, Petra Stražanac, Mirka Vranješević, Ivona Marunček i Martina Pencinger) uz ritmove kaubojske polke prikazali su plesne korake, te na biciklima napravili show. Publika je bila oduševljena njihovim nastupom, te im se pridružila u velikom šokačkom kolu.

U III. kategoriji nastupilo je 11 jahača iz raznih udruga županije koji su uz brzinu i spretnost prelazili postavljeni poligon. Prvo mjesto osvojio je Vinko Budimir iz KK „Dunavski raj“ iz Vukovara, druga je Melani Nikolić iz KU „Vranac“ iz Donjeg Novog Sela, a treći Darko Marić iz KU „Stari Graničar“ Županja. Pehare i nagrade uručio im je Josip Vuković, predsjednik udruge „Dorat“ iz Vinkovaca.

U IV. kategoriji nastupila su četiri jahača iz KU „Dorat“ Vinkovci i KK Eohippus. Prvi je bio Ivan Ferić, druga Tena Skokić, a treća Nikolina Ferić, svi iz KU „Dorat“ Vinkovci. Pehare i nagrade uručio im je Denis Zeko, predsjednik KK „Dunavski raj“ iz Vukovara.

Zatim je uslijedio nastup Lee Puharić i Lucije Živić. Djevojke su uz glazbu prikazale dresuru sa zavidnom razinom znanja upravljanja i sklada s konjem. Nakon najmlađih sudionika snage su odmjerili predsjednici udruga i konjičkih klubova, te stariji volonteri u revijalnoj V. kategoriji izvan konkurencije za jahače starije od 18 godina. Sudjelovalo je sedam jahača iz svih udruga. Prvo mjesto osvojio je predsjednik KK „Dunavski raj“ Denis Zeko, drugi je predsjednik KK Eohippus Jurica Rapčan, a treći predsjednik KU „Stari Graničar“ Karlo Filipović.

Također, u popodnevnim satima održano je natjecanje za najmlađe posjetitelje gdje su pokazali znanje o konjima kroz igre i spretnost. Najspretnija natjecateljica, 11-godišnja jahačica iz Švicarske, Ilona Bernhard osvojila je sat jahanja u KK Eohippus.M.Kokaj

Tijekom prijepodnevnog programa održana je igraonica za najmlađe posjetitelje uz volontere animatore

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike