Regija
KOVAČEVIĆIMA STIGLI KUĆANSKI APARATI

Orahovački vatrogasci darivali
sedmeročlanu obitelj u Gunji
Objavljeno 20. srpnja, 2014.

GUNJA - Članovi DVD-a Orahovica krajem svibnja održali su memorijalni malonogometni turnir u čast poginulom hrvatskom branitelju Damiru Hornungu s kojeg prikupljena sredstva svake godine idu za rad društva. No, ove godine sav je prihod išao za pomoć obiteljima u Gunji.

- Odluka je brzo i jednoglasno donesena. Htjeli smo i mi nekako pomoći ovim ljudima. Prikupili smo 2.500 kuna, kupili perilicu rublja, mikrovalnu pećnicu i glačalo, stavili u vozilo i otišli u Gunju. Nakon razgovora s pročelnikom u Općini i na prijedlog načelnika, kućanske aparate poklonili smo sedmeročlanoj obitelji Kovačević - kaže zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina uz kojeg su put Gunje išli i dozapovjednik Darko Šramek te vatrogasac i brat poginulog Damira za kojeg je turnir igran Mario Hornung. Obitelj Kovačević, otac Ramiz i majka Jasminka, ostali su bez riječi i očima punim suza stisnuli su ruku vatrogascima.

- Što da kažem ovim dobrim ljudima, od srca velika hvala. Evo vidite što nam je ostalo od kuće, označena je za rušenje i samo se nadam da će obećanja biti održana i da će nam sagraditi novu. Nemamo gdje živjeti, petero djece je sa suprugom u kontejnerskom naselju, jedan sin je oženjen pa je sa svojom obitelji, a jedan sin spava ovdje pred kućom u šatoru - kaže Ramiz. Supruga Jasminka nije mogla pronaći riječi zahvale.

- I ne znate koliko nam ovo znači. Hvala orahovačkim vatrogascima što imaju veliko srce i što su prepoznali težinu ovoga što proživljavamo. Ručamo u džamiji gdje je pučka kuhinja, a srce me boli svaki put kada dođem ovdje pred svoju kuću - kaže Jasminka.

- Ponosim se time što sam dio ovoga društva koje je organiziralo memorijalni turnir u čast moga brata Damira, a sav prihod s turnira odlučilo donirati unesrećenima u poplavama. Mi, članovi DVD-a Orahovica željeli smo da ti nesretni ljudi znaju da suosjećamo s njima te da nisu sami - rekao je Mario Hornung.V.Grgurić

Orahovački vatrogasci su kupili perilicu rublja, mikrovalnu pećnicu i glačalo i dovezli u Gunju

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike