Regija
DAN POVRATKA I DAN OPĆINE BILJE

Cijelo Bilje plesalo i pjevalo do kasno u noć uz Igora Delača
Objavljeno 20. srpnja, 2014.

BILJE - ''Zadovoljan sam načinom na koji smo obilježili Dan povrtatka i Dan općine Bilje, a još zadovoljniji što to tvrde ljudi koji su došli sa strane i naši stranački suparnici'', kaže Željko Cickaj, načelnik Općine Bilje.

- Sigurno da godi kada brojni gosti, na čelu sa županom i dvojicom dožupana, prijatelji iz Pitomače i Polače te drugi kažu kako se u Bilju vidi pomak, kako se vidi da se nešto radi - ističe Cickaj, podsjećajući na četrdesetak milijuna kuna vrijedne investicije, među kojima sustav odvodnje, dječji vrtić, kružni tok...

I višednevni program u povodu Dana povratka i Dana općine bio je poprilično bogat.

Sve je počelo likovnom kolonijom Hollo Alajos, nastavljeno izložbom slika nastalih na koloniji, polaganjem vijenaca na mjesnom groblju, koncertom barokne glazbe (u izvedbi Vesne Coufal Jaić) misom u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, koju je služio vlč. Ivan Petričević te svečanom sjednicom biljskog Općinskog vijeća. Nažalost, zbog jake kiše odustalo se od svečanog puštanja u rad sustava odvodnje, najveće postreintegracijske investicije u Bilju.

Proslava je završila u petak koncertom Igora Delača, na kojem je bilo približno 1.000 posjetitelja. Tom je prigodom Općina odlučila darivati mještane i njihove goste, pa je podijeljeno 800 kobasica i 300 langošica. Uz sve to, Općina i osječka Slavonska kuća sufinancirali su piće koje je točeno tijekom koncerta, a koje se moglo kupiti po simboličnim cijenama.

Pokrovitelj i organizator obilježavanja Dana povratka i Dana općine bila je općina Bilje, a suorganizatori Hrvatsko-mađarski kulturni centar i općinska Turistička zajednica.

Ivica GETTO

800

kobasica i

300

langošica je podijeljeno besplatno

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike