Novosti
REKORDNA ZAPLJENA

Pet privedenih zbog krivotvorenja, zaplijenjena odjeća vrijedna 60 milijuna
Objavljeno 19. srpnja, 2014.

ZAGREB - Policijska uprava zagrebačka je u suradnji s djelatnicima MUP-a, Carinske uprave i DORH-om dovršila kriminalističko istraživanje u operativnoj akciji Žig...
Riječ je o krivotvorenoj odjeći poznatih robnih marki u vrijednosti od čak 60 milijuna kuna, potvrdio je Željko Dolački iz Sektora kriminalističke policije.

"Zastupnici brendova su proizvode ocijenili kao vrlo kvalitetne, visoke kvalitete i običnom kupcu mogu proći pod original. S obzirom da nisu svi zastupnici brenova u ovako kratkom vremenu mogli dati svoju procjenu, jedan dio procjene će se nastaviti i idućih dana".
Pet osoba privedeno je pritvorskom nadzorniku danas prijepodne, radi se o Zagrepčanima čije su radionice otkrivene na području Dubrave. Osumnjičeni su operirali na ukupno šest različitih lokacija, a Antonio Mučnjak iz Carinske uprave otkriva što je sve pronađeno prilikom pretresa.

"Preko 113 tisuća komada različitih proizvoda zaštićenih robnih marki, Hugo Boss, Prada, Lacosta, 1500 komada etiketa Adidas i Nike, oko 3,5 tone raznog repromaterijala koje je bio namijenjen za proizvodnju kožne galatnerije, odnosno torbica. A interesantno je da smo pronašli oko 20 različitih stojeva namijenjenih za proizvodnu upravo ovakve vrste kožne galanterije".
U prostorijama u kojima se proizvodila krivotvorena odjeća uhvaćeni su i radnici koji su radili na crno, no koliko su točno iznosile njihove plaće, policija za sada nema taj podatak.
"Zatečene su četiri osobe u prostoru gdje je provedena ilegalna proizvodnja, a nad njima će se provesti daljnji postupak vezano za rad nad crno", ističe Mučnjak.
"S obzirom da je bio rad na crno i da ne postoji evidencija plaća te da se radi o grupaciji osoba koje su usko povezane s uhićenima rodbinski i prijateljski te da ne surađuju s policijom i Carinom, takve podatke još nemamo", pojašnjava Dolački.
Uhićeni nisu do sada bili poznati policiji, a propisana kazna za ovo kazneno djelo iznosi do tri godine zatvora.
Velik dio zapljenjne robe trebao je završiti na domaćem tržištu, a istraga se nastavlja, zaključuju u policiji.

Media servis