Osijek
POTAKNULI OSJEČANE NA FIZIČKU AKTIVNOST

Vježbanje pod vedrim nebom za sretnije i zdravije sugrađane
Objavljeno 19. srpnja, 2014.

Dovesti se biciklom na livadu između pješačkog mosta i Picassa, nasloniti bicikl na drvo, raširiti prostirku i uživati u jednosatnom vježbanju na svježe pokošenoj travi, pod vedrim nebom, Osječanima je omogućio Centar kulture tijela Gea. Vježbalo se tako i ove subote na otvorenom, a cilj ovog projekta koji traje tijekom ljetnih mjeseci je potaknuti sugrađane na fizičku aktivnost i aktivno korištenje slobodnog vremena.

- Na vježbanje su dobrodošli apsolutno svi, svake subote od 10 do 11 sati. Trening je uvijek srednjeg intenziteta s varijacijama pogodnim početnicima, ali i nešto naprednijim vježbačima. Tu smo sve do kraja rujna, svake subote. Do sada su nam dolazile samo žene, još čekamo prvog hrabrog momka koji bi nam se pridružio, ali reakcije su iznimno pozitivne, obično nas bude 20-ak, a vježbali smo čak i po „klimavom“ vremenu. Drago mi je što dolaze Osječanke svih generacija, od umirovljenika do dječice, rekla nam je Martina Bošnjak, voditeljica joge i pilatesa u Centru Gea.

Sugrađani koji su se odazvali ovom načinu vježbanja, u prekrasnom ambijentu samog središta grada ne kriju oduševljenje.

- Oduvijek mi je želja u našem prekrasnom gradu vježbati vani, na otvorenom. To je i pokazatelj naše kulture i težnje da se opustimo, rasteretimo i uživamo na otvorenom. I inače sam aktivna, planinar sam i ne volim biti u zatvorenom prostoru pa mi je ovaj projekt pravi „bombončić“. Jako bi voljela da netko to pomogne, pogura i da se može vježbati vani cijele godine, i po kiši i po snijegu, rekla je 51-godišnja Lidija Vorše dok se zagrijavala za trening.

Naravno, svi sugrađani koji žele živjeti aktivno su dobrodošli priključiti se na budućim treninzima, svake subote od 10 do 11 sati kod zdenca sve do kraja rujna. I.Sekol

Najčitanije iz rubrike