Regija
11. BIZOVAČKE LJETNE VEČERI

Šesti Dani meda i tamburaši
Objavljeno 19. srpnja, 2014.

BIZOVAC – Već 11. godinu zaredom Bizovčani održavaju Bizovačke ljetne večeri. Manifestacija je to pod pokroviteljstvom Općine Bizovac, koja svake godine okupi nekoliko tisuća posjetitelja i u kojoj se mogu pronaći različiti sadržaji za svačiji ukus.

Ove je godine neposredno prije sinoćnjeg službenog početka manifestacije, manifestacija počela dan ranije natjecanjem u pripremanju fiš-paprikaša uz tamburaški sastav Melem, koje je organizirao BSK Termia Bizovac, a na kojem je rukave zasukalo 69 natjecatelja.

Službeni dio manifestacije počeo je izložbom starih fotografija s temom “Bizovac u Prvom svjetskom ratu”, nakon koje je uslijedio koncert TS “Sedam osmina”. Na prostoru dvorišta kurije Normann i sportskih terena počeo je tradicionalni turnir bizovačkih ulica u malom nogometu, a u večernjim satima i Sajam ekoloških proizvoda, rukotvorina i umjetnina iz kućne radinosti. Održan je i koncert TS Panonia.

Danas i sutra (subota i nedjelja) u organizaciji Udruge pčelara Valpovština održavaju se 6. Dani meda u Valpovštini, koja će okupiti Udruge i pčelare iz nekoliko regija. Danas navečer je i koncert TS Lege, a u nedjelju koncert TS Zlatni vez. Četverodnevni program i ove će godine dodatno začiniti bogata gastronomska ponuda jela i pića.

Uz Općinu Bizovac kao glavnog organizatora, suorganizatori manifestacije su Bizovačke toplice te Ogranak Matice hrvatske, NK BSK Termia, Udruga mladih Središte, Ženski odbojkaški klub, Dobrovoljno vatrogasno društvo i Eko grupa. Značajnu potporu manifestaciji i ove je godine pružila Osječka pivovara, a najznačajniji je supokrovitelj Osječko-baranjska županija. L. Aničić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike