Osijek
MJESEC DANA OD STUPANJA NA FUNKCIJU, MINISTAR U OSIJEKU

Ministar Varga održao radni sastanak s liječnicima i sestrama KBC-a
Objavljeno 19. srpnja, 2014.

Prvih 30 dana u fotelji ministra zdravlja, prim. Siniša Varga, dr. dent. med., proveo je u inicijalnim razgovorima sa sindikatima, zdravstvenim komorama i udrugama, a točno mjesec dana nakon što je stupio na ovu funkciju došao je na radni sastanak u KBC Osijek, i to u pratnji Tatjane Prenđa Trupec, nove v.d. ravnateljice Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO). No, Varga u Osijek nije došao kako bi iza zatvorenih vrata održao sastanak sa sanacijskom upravom i izabranim brojem liječnika nego je održao javno predavanje na Medicinskom fakultetu, a na koje su bili pozvani svi zainteresirani liječnici, ali prvi put i medicinske sestre. Ministar im je predstavio svoju viziju oporavka sustava, a oni mu iznijeli najveće probleme u Kliničkom bolničkom centru.

- Naš je cilj izvući zdravstvo iz državne riznice, tako da novcem za zdravstvo možemo sami upravljati i raspodjeljivati ga ondje gdje je najpotrebniji. Pogledajte sustav obrazovanja, vi nemate ni jednu školu koja radi s gubitkom, iako su državne. Postoji način da se ne radi s gubicima i naš je cilj da ga nađemo - upozorio je jučer osječke liječnike Varga.

Inače, sastanak na MEFOS-u trajao je oko sat vremena, a zanimljivo je kako je ministar na kraju dobio i spontani pljesak liječnika.

- Ministar Varga obišao je i Kliniku za psihijatriju i prvi je ministar koji je posjetio taj odjel, a cilj nam je bio odvesti ga na neke od najlošije opremljenih. Ministar je odmah zaključio kako je upravo ova klinika idealna za traženje novca iz strukturnih fondova jer Europska unija izdašno pomaže projekte koji se odnose na rehabilitaciju i pomoć psihički bolesnima. Ciljevi novog ministra su jasni, sada samo treba pronaći način kako to realizirati, a nama je drago što smo prepoznati kao jedna od ustanova koja je među prioritetima - komentirao je posjet sanacijski upravitelj KBC-a Osijek, Saša Lamza. N. Z. Eberhard

SAŠA LAMZA

sanacijski upravitelj KBC-a

Drago nam je što smo prepoznati kao jedna od ustanova koja je među prioritetima

Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike