Sport
U NYONU ODRŽAN ŽDRIJEB 3. PRETKOLA LIGE PRVAKA I EUROPSKE LIGE

Dinamo u Dansku
Objavljeno 18. srpnja, 2014.

U švicarskom Nyonu održan je ždrijeb 3. pretkola Lige prvaka i Europske lige, u kojem su se našla i sva četiri hrvatska predstavnika.

Dinamo je bio nositelj te je za protivnika u 3. pretkolu Lige prvaka dobio danski Aalborg, koji je prošle sezone osvojio dvostruku krunu. No Danci su se lani brzo i oprostili od Europe, kada su ispali u 2. pretkolu Europske lige od gruzijske Dila Gori, koja je poslije izbacila i Hajduk. Zagrepčani će u prvoj utakmici, 29. ili 30. srpnja gostovati u Danskoj, a uzvrat je tjedan dana poslije u Maksimiru.

U Europskoj ligi Rijeka i Hajduk bili su nositelji, a Split nije te je upravo potonji izvukao i najtežeg suparnika. Ako izbaci Izraelce, klub s Parka mladeži u sljedećem pretkolu igrat će protiv ukrajinskog Čornomoreca, koji je lani u ovom natjecanju dogurao do osmine finala. Ako prođe Mađare, Rijeka će u sljedećoj rundi igrati s pobjednikom ogleda Vikinkura (F. Otoci) i norveškog drugoligaša Tromsoa, a u prvom susretu 2. pretkola tih klubova bilo je 0:0. S istim rezultatom okončan je i prvi ogled litvanskog Atlantasa i kazahstanskog Šahtera Karagandyja, koji su potencijalni protivnici Hajduka. Izglednije je da će Splićani igrati protiv Kazahstanaca, koji su lani igrali u skupini Europske lige. Prve se utakmice igraju 31. srpnja, a uzvrati 7. kolovoza. (G.R.)

Ždrijeb hrvatskih klubova
LIGA PRVAKA

Aalborg - Dinamo/Žalgiris

EUROPSKA LIGA

Vikingur/Tromso - Rijeka/Ferencvaros

Atlantas/Šahter K. - Dundalk/Hajduk

Čornomorec - Split/Hapoel (B.S.)

ZORAN MAMIĆ

trener Dinama

Nismo odigrali još drugu utakmicu protiv Žalgirisa i maksimalno se moramo koncentrirati na taj susret, a onda ćemo razmišljati što će biti dalje.

Najčitanije iz rubrike