Kultura
MERITAS NA POČETKU MEDVEDGRADSKIH GLAZBENIH VEČERI

U čarobnom ambijentu zidina
Objavljeno 19. srpnja, 2014.

ZAGREB - U čarobnom ambijentu medvedgradskih zidina otvorene su još jedne glazbene večeri. Svi oni koji su večer odlučili provesti na Medvedgradu, unatoč nestabilnoj vremenskoj prognozi, nisu nimalo pogriješili. Nebo nad Medvedgradom brzo se razvedrilo, a “vjetar u kosi” dao je posebno osvježenje svima koji su pobjegli u avanturu s užarenog gradskog betona i odlučili uživati na otvorenju još jednih Medvedgradskih glazbenih večeri. Na samom vrhu južne kule u 20 sati počeo je akustični dio programa prve večeri. Nastup mlade kantautorice Queen Of Sabe s pogledom na cijeli Zagreb bez ikakve je sumnje bio savršena uvertira u svaki sljedeći trenutak ovog glazbenog događaja.

Sat vremena kasnije na glavnom medvedgradskom platou, okruženom zidinama, zelenilom i svjetlima grada Zagreba, grupa Meritas službeno je otvorila još jedne glazbene večeri. U jednom trenutku na pozornici im se pridružila kolegica i dugogodišnja prijateljica, glazbenica Jelena Radan, te učinila ovaj nastup još čarobnijim.

300-tinjak prisutnih zaljubljenika u pop-glazbu senzualnog karaktera puna je dva sata uživalo u ambijentu koji im je, osim ovih iznimnih glazbenica s pozornice, pružao i sam ambijent ovog prekrasnog parka prirode.

Čarobne Medvedgradske glazbene večeri u starome gradu sagrađenom u 13. stoljeću nastavljaju svoj program nastupom mlade glazbenice Nine Romić, a na velikom platou podno kule goste će zabavljati glazbenik Zoran Predin uz Damir Kukuruzović Django Group. U subotu, 19. srpnja, Medvedgradske glazbene večeri upotpunit će, pa tako i svečano zatvoriti, Tamara Obrovac & Transhistria Quartet, s prethodnim akustičnim nastupom kantautorice Sare Renar. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

MEMOARSKI TRIJUMF SLAVNOGA GLUMCA I IZVRSNOG PRIPOVJEDAČA

Od dječaka iz radničkog naselja do kapetana Picarda u Zvjezdanim stazama

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike