Regija
IZ ZAGREBA STIGLA DONACIJA U RAJEVO SELO

KUD-u “Sava” uručeno 55 štednjaka
Objavljeno 18. srpnja, 2014.

RAJEVO SELO - Jučer je tegljač iz Zagreba dovezao 55 električno-plinskih štednjaka stradalim članovima KUD-a “Sava” Rajevo Selo. Okupio se veliki broj članova KUD-a te gosti Martin Vuković, predsjednik Društva “Šokadija” Zagreb, kao i Jadran Antolović i Đuro Horvat, dopredsjednici, Ivica Krpan i Stanko Džojić, članovi uprave društva.

- Došli smo u Rajevo Selo kako bismo dali skroman doprinos članovima KUD-a 'Sava' u njihovoj teškoj situaciji. Mi članovi 'Šokadije' zaključili smo da se mora pomoći, pogotovo mi zagrebački Slavonci. U pomoć se uključila ne samo cijela Hrvatska, a i na našem primjeru u ovoj akciji vidljivo je da su se uključili prijatelji iz Gradišća iz Austrije i Slavonci s Novog Zelanda - rekao je Vuković.

Đuro Horvat, rođeni Ceranac, naglašava da je bio u Rajevu Selu prije mjesec i pol dana nakon poplave i tada je kaže bilo užasno.

- Danas se osjeća da je počeo život, zajedno s ovim ljudima podijelit ćemo ono što možemo i smatram da smo ovom gestom potvrdili da pripadamo ovdje gdje smo rođeni - rekao je Horvat.

- Lijepo je biti ovdje i osjećati da možemo malo pripomoći u ovoj teškoj situaciji. Naša donacija štednjaka daje nagovještaj da će se opet kuhati na slavonski način. Donacija je skromnih 90.000 kuna, ali je od srca - kaže Antolović.

U ime KUD-a “Sava” zahvalila je Danijela Džojić, predsjednica.

- Suradnju su inicirali članovi 'Šokadije' iz Zagreba čiji su preci iz Rajeva Sela. Kontaktirali su nas i pitali što bi bilo potrebno od bijele tehnike. Prihvatili smo ovo što su nam sada donirali, a mi smo načinili popise, kojima su štednjake dobili bivši i sadašnji članovi KUD-a. Odmah smo podijelili svih 55 štednjaka. Zahvalni smo zagrebačkoj Šokadiji i njihovim prijateljima iz inozemstva, koji su nas razveselili. Nadam se da će nam i drugi pomoći - rekla je Džojić.S.Bogutovac

Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

Najčitanije iz rubrike