Crna kronika
POLICIJI POZNAT IDENTITET PIROMANA

Štetu od nekoliko desetaka tisuća kuna na prikolici Joze Trovača platiti će roditelji?
Objavljeno 19. srpnja, 2014.
Za podmetanje požara osumnjičeni su dva 15-godišnjaka i 17-godišnjak

OSIJEK - Poznat je identitet vandala koji su u četvrtak u ranim jutarnjim satima zapalili kamp prikolicu - pečenjarnicu Joze Jakobovića. Piromani koji su Jozi Trovaču, kako Osječani zovu Jakobovića, su dvojica 15-godišnjaka i 17-godišnjak! Sumnjiče se da su u četvrtak oko 4 sata provalili u pokretni ugostiteljski objekt na Trgu Vatroslava Lisinskog u Osijeku. Potom su, iz još neutvrđenih razloga zapalili unutrašnjost koja je u potpunosti izgorjela. Požar su ugasili djelatnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. Šteta koju je pretrpio Jakobović procijenjena je na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Mladim vandalima nije samo potpaljivanje prikolice jedini “grijeh”. Nakon provedene kriminalističke obrade, policijski inspektori sada ih sumnjiče da su u istu kamp prikolicu provalili dva puta u lipnju. Prva provala zbila se u noći između 20. na 21. lipanj, a druga tedan dana kasnije, između 28. i 29. lipnja. Krali su elektroničku opremu i razna alkoholna pića u vrijednosti od nekoliko desetaka tisuća kuna. Treća provala nije im se isplatila jer su uhvaćeni.

Golobradi mladići svojim su noćnim rabotama puno glavobolje zadali i svojim roditeljima. Ukupna šteta u sva tri slučaja (dvije provale i podmetanje požara) prelazi 50.000 kuna, a taj novac netko treba vratiti. Maloljetnici ne rade i nemaju svojih izvora prihoda pa će tu obvezu na sebe najvjerojatnije preuzeti roditelji.

U cijeli slučaj uključiti će se i Centar za socijalnu skrb, obzirom na starost osumnjičenih provalnika. Biti će tu i neugodnih pitanja za roditelje koji nemaju nadzora nad svojom djecom. Kako drugačije komentirati činjenicu da su na ulici bili po cijele noći, do ranih jutarnjih sati.

Sandra LACIĆ

Maloljetnici se sumnjiče i za dvije provale, u istu prikolicu, u lipnju

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike