Sport
SPREMNE ZA ISKORAK

ŽOK Osijek 06: Godinu iskusnije i jače za dvije povratnice
Objavljeno 18. srpnja, 2014.

OSIJEK - Mlada je, ali i perspektivna ekipa ženskog odbojkaškog prvoligaša s Drave. Ništa čudno, jer u ŽOK-u Osijek 06 većinu igračkog kadra čine djevojke kadetskog i juniorskog uzrasta, a velik broj prisutan je i u državnim selekcijama. Njihovim dosadašnjim angažmanom i napretkom zadovoljan je trener Miroslav Đekić.

- Mlada ekipa zahtijeva i dodatno strpljenje. No, djevojke imaju radne navike, uče kroz svaki trening i utakmicu, stoga sve ide nekim normalnim tokom - smatra Đekić, koji na klupi sjedi posljednje dvije sezone, a početkom kolovoza počet će pripreme i za treću.

- Bili smo aktivni sve do kraja lipnja, a ponovo se okupljamo u kolovozu. Datum još nije definiran, tamo između 5. i 10. kolovoza počeli bismo s radom. Prvo bi se uključile one mlađe, a do sredine kolovoza u trenažni proces će se ubaciti sve raspoložive snage - pojašnjava trener osječkih odbojkašica, koje su prošle sezone završile na 12. mjestu u konkurenciji 15 prvoligaških sastava.

- Plasman je realan, naravno, mogla se upisati još koja pobjeda viška. Vjerujem da ćemo sljedeće sezone biti uspješniji, za to imamo i realnu podlogu - smatra Đekić, koji će na raspolaganju imati osnaženi kadar.

Agilna uprava dovela je dva pojačanja, zapravo radi se o Osječankama, koje su posljednjih par sezona provele u Vukovaru. Dunja Novalić i Ines Nikšić sigurno će donijeti onu potrebnu i željenu kvalitetu više.

- One su već upoznale ekipu, jer su trenirale s nama gotovo dva mjeseca. Njihova prilagodba neće biti problem, ali njihov dolazak svakako nas sada stavlja u poziciju da s pravom očekujemo više u sezoni koja dolazi.

Trener Đekić dobio je dva pojačanja, priželjkivao je četiri u nekoj maksimalnoj viziji.

- Napravili smo dobar posao, ali ima još prostora za osnaženje. Iz Vukovara smo pokazali interes za srednjaka Ivanu Čolak, koja također ima želju doći u naše redove. Želja je bila i dovođenje jedne iskusnije tehničarke, uz koju bi naš dvojac Grahovac-Magdić brže sazrio, ali ako bude tri od četiri, bit će sjajno - smatra Đekić, koji će svoju ekipu pripremati za juriš na plasman u prvu jakosnu skupinu elitnog razreda.

- Nema traženja alibija, jer su se stvorili uvjeti za iskorak. Igračice su iskusnije za godinu dana, stigla su pojačanja, stoga je jasno da je cilj izboriti mjesto među osam najjačih - kaže Miroslav Đekić, trener ŽOK-a Osijek 06. N. Benčina

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike