Regija
NAGRAĐENA DVA POLICAJCA PU VUKOVARSKO-SRIJEMSKE

Mario Lozančić i Zvonimir Vuković dali
poseban doprinos u hvatanju krijumčara
Objavljeno 17. srpnja, 2014.

VINKOVCI - Jučer su nagrađena dva djelatnika PU vukovarsko-srijemske. Nagradu Ravnateljstva policije dobio je Mario Lozančić, voditelj Odjela organiziraniziranog kriminaliteta, i Zvonimir Vuković, policijski službenik za obradu organiziraniziranog kriminaliteta. Nagrade im je uručio Miroslav Puž, ovlašten za obavljanje poslova načelnika PU. Lozančić i Vuković nagradu su dobili zbog velikog doprinosa i angažmana u pokretanju i samoj realizaciji operativne akcije “Passage”.

Akcijom “Passage” krenulo se početkom veljače nakon što je policija posumnjala da se više osoba bavi krijumčarenjem državljana Kosova i Srbije. Kao ruta krijumčarenja utvrđena je tzv. zelena granica uz granični prijelaz Bajakovo. Osobe su krijumčarene u raznim prijevoznim sredstvima, uz pomoć vodiča, do Istre, odakle su, također preko “zelene granice”, prebacivane u Sloveniju do zemalja zapadne Europe.

U sklopu akcije, protiv ukupno 13 osumnjičenih osoba, državljana Hrvatske i Srbije, podnesena je kaznena prijava USKOK-u. Osam osoba je uhićeno, dok je za njih petero raspisana potraga. Uhićena su i dva granična policajca s Bajakova, koja su za novčanu nagradu stranim državljanima omogućavala ulazak i boravak u Hrvatskoj.

Krijumčari ljudi su po osobi uzimali 3.400 eura, čime su si, stoji u policijskom priopćenju, priskrbili najmanje 214.000 eura.S.Lacić

Možda ste propustili...

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

Najčitanije iz rubrike