TvObzor
HRT

Dva i pol muškarca
Objavljeno 18. srpnja, 2014.
Jon Cryer i Ashton Kutcher zvijezde su serije “Dva i pol muškarca”, nominirane za Emmyja, najgledanije humorističke serije čak pet od prošlih šest sezona

Hrvatska televezija ponovno prikazuje devetu sezonu popularne humorističke serije “Dva i pol muškarca”. Prva je to sezona u kojoj je u glavnoj ulozi Charlieja Sheena, koji se sukobio s autorima i producentima, zamjenio Ashton Kutcher. Serija je komedija o muškarcima, ženama, seksu, vezama, rastavi, majkama, samohranim roditeljima, bratskom odnosu, novcu, ljubavi i prijateljstvu.

Novi glavni lik

Walden Schmidt (Kutcher) internetski je milijarder željan ljubavi, još pun nevinosti zbog cjeloživotne ovisnosti o drugima. Nakon što se neuspješno pokušao utopiti u oceanu kad ga je iz kuće izbacila žena Bridget (Judy Greer), suicidalni Walden nabasa na kuću u Malibuu u kojoj su napeti, dvaput rastavljeni kiropraktičar Alan Harper (Jon Cryer) i njegov neuspješni sin tinejdžer Jake (Angus T. Jones) osam godina živjeli s Alanovim sad pokojnim bratom. Budući da nema kamo, Walden kupi kuću i pozove Alana da ostane u njoj, zbog čega se Alan ne mora preseliti narcisoidnoj, emocionalno otrovnoj majci Evelyn (Holland Taylor). Walden želi zadržati i Bertu (Conchata Ferrell ) dominantnu, nesputano prizemljenu spremačicu. Unatoč svojim neuspjesima sa ženama, Alan neočekivano postaje mentor Waldenu, kojemu uvelike manjka iskustva.

Glavne uloge

Walden, Alan i Jake prilagođavaju se novom suživotu i pritom stvaraju zamjensku obiteljsku zajednicu u kojoj bi svatko od njih trebao postati bolji čovjek. U seriji glume i Marin Hinkle (Once and Again, Karantena, Ja sam Sam, Prava frekvencija) kao Alanova neurotična bivša žena Judith, Ryan Stiles (The Drew Carey Show) kao njezin drugi muž Herb i Courtney Thorne-Smith (Svijet prema Jimu, Melrose Place) kao Lyndsey, samohrana majka povremeno u vezi s Alanom.

Pripremio: Nikola KUČAR
AUTORI SERIJE

Autori serije su Chuck Lorre (Teorija velikog praska, Dharma i Greg, Mike i Molly, Grace Under Fire) i Lee Aronsohn (Cybill, Grace Under Fire, Murphy Brown), a izvršni producenti su Lorre, Aronsohn, Eric Tannenbaum (Skrivene poruke, Run of the House), Kim Tannenbaum (Skrivene poruke, Run of the House), Eddie Gorodetsky (Saturday Night Live, Princ iz Bel-Aira, Dharma i Greg), Susan Beavers (Growing Pains, Prazno gnijezdo, Darma i Greg), Jim Patterson (Mike i Molly) i Don Reo (Moja žena i djeca, Svi mrze Chrisa). Scenarij potpisuju Chuck Lorre, Lee Aronsohn, Eddie Gorodetsky i Jim Patterson, a redatlje je James Widdoes.

ASHTON KUTCHER

Ashton Kutcher - glumac, producent i suosnivač Katalysta, nove vrste medijske tvrtke - stekao je slavu ulogom Michaela Kelsa u humorističnoj seriji “Lude sedamdesete”, koja je imala osam sezona. Poslije toga je Kutcher glumio u nizu filmskih hitova, uključujući “Dok nas jackpot ne rastavi” s Cameron Diaz, “Spasilac” s Kevinom Costnerom, “Dan zaljubljenih”, “Samo seks” s Natalie Portman, te kultni hit “Čovječe, gdje mi je auto?”. Bio je jedan od autora i producent MTV-jeve hit serije “Jesam te”, i reality serija “Beauty and the Geek” i “True Beauty” na CW-u. Kutcherova tvrtka Katalyst stvara originalne digitalne medije, televiziju i film. Misija Katalysta je stvarati pionirski, originalni program i inovativni društveni medijski sadržaj za višestruke platforme. Kutcher se rodio u Iowi te ondje i odrastao, na Sveučilištu u Iowi studirao je biokemiju. Otkrio ga je lokalni lovac na talente i uskoro je počeo manekensku karijeru, zatim i glumačku. Godine 2010. Kutchera je časopis Time uvrstio među 100 najutjecajnijih ljudi.

Možda ste propustili...

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike