Sport
NAŠK PRVENSTVO ZAVRŠIO NA 11. MJESTU

Našičani se bez uspjeha
prijavili za Treću ligu
Objavljeno 16. srpnja, 2014.

NAŠICE – Nogometaši NAŠK-a porazom u posljednjem kolu Treće HNL “Istok” od Višnjevca završili su sezonu na 11. mjestu. To im je donijelo kakve-takve izglede za nastup predstojeće sezone u jedinstvenoj i novooformljenoj Trećoj hrvatskojh ligi “Sjever-istok”, u koju je ušlo devet klubova sadašnjeg sastava. Našičani su podnijeli prijavu smatrajući da ispunjavaju uvjete, posebice što se tiče mladih momčadi. U Našicama, naime, djeluju sve mlađe selekcije (limači, početnici, mlađi i stariji pioniri, kadeti, juniori) koje godinama sudjeluju u kvalitetnim ligama mladeži. To je, uz infrastrukturne zahtjeve, trebalo biti presudno za sastav nove lige. Na NAŠK-ovu žalost, sljedeće sezone ipak neće igrati u tom trećeligaškom društvu, premda je dojam iz Našica da svi klubovi koji će igrati u Trećoj ligi i nemaju tražene uvjete. No što je, tu je. Plakanja nema, treba se okrenuti budućnosti i onom što dolazi. Vrijeme će pokazati je li osnivanje takve treće lige bilo svrhovito i financijski opravdano. Ne tako davno ona je postajala i brzo se ugasila. U NAŠK-u, s druge strane, trebaju poraditi na stvaranju što boljih uvjeta (infrastruktura, stručni kadar) kojima će privući velik broj mladih i perspektivnih igrača s područja tog nogometog središta kako bi njihov klub postao prepoznatljiv na ovom području.

U klubu su zato zadovoljni aktualnim stručnim stožerom. Treneru Milanu Vuici dodijeljeno je i novo povjerenje.

- Zahvaljujem na tome Upravi i predsjedniku. Što se tiče sezone, možemo samo žaliti što i dalje nećemo igrati Treću ligu. Uz neštoo više sreće mogli smo se naći u krugu onih koji su ušli - rekao je trener Vuica ocjenjujući proteklu sezonu.

- Koštala nas je nešto slabija jesen, u kojoj smo više utakmica igrali kod kuće, što nismo uspjeli nadoknaditi. Za utjehu, po osvojenim bodovima u gostima dijelimo šesto mjesto, a naš je Mario Mijatović, s 24 pogotka, najbolji strijelac lige.

Što vas očekuje u novoj, ništa manje zahtjevnoj, četvrtoj ligi? - Poznato je da sam nepopravljiv optimist. Znam da ima dobrih momčadi, no ne bi trebalo biti teškoća u borbi za sam vrh. Jer ne vjerujem da se ovakva treća liga može održati. Naravno, živi bili pa vidjeli. Što se tiče igračkog kadra, koliko znam, nema najave odlazaka. S druge strane, nude nam se igrači koji bi sigurno pojačali konkurenciju. U pripreme ćemo krenuti u ponedjeljak (21.srpnja), pet tjedana bit će dovoljno vremena da se kvalitetno pripremimo – zaključuje našički trener.

Do početka prvenstva NAŠK planira odigrati desetak oglednih utakmica. Među njima je Croatia (30.7.) u Velimirovcu, turnir u Đakovu (2/3.8.), memorijalni turnir “Vlado Liović” (8./9.8.), a generalka bi (16.8.) trebala biti sa Slavijom Pleternica. S.Sobodić

Bolji gosti negoli domaćini

Što se tiče prošle sezone, NAŠK je odigrao 29 utakmica, devet je dobio, osam remizirao i 12 izgubio. Razlika pogodaka je 37:49. Zanimljivo, u redoslijedu je bio bolji gost nego domaćin. Od 27 igrača teret su prvenstva iznijeli: Mario Barišić (4 pogotka), Bibić Dražen (1), Tomislav Borbaš, Mihael Flegar, Dino Galinec, Hrvoje Galinec (1), Hrvoje Hečimović, Marin Emić, Tomislav Horvatek, Marin Knežević, Mario Kubaček (2), Marko Kunštek, Edi Mihaljević, Mario Mijatović (24) Jure Nekić, Matko Petrović, Mateo Slivečko (2), Nikola Šulava (1), Danijel Šundalić, Mario Tomac, Tomislav Tomaš (1) i Marin Vučemilović (1). Filip Božiček, Tomislav Filipović, Luka Gvozdanović, Tomislav Paradinović i Zvonimir Sitar nisu ulazili u igru.

Možda ste propustili...

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike