Sport
JASMIN MEŠANOVIĆ U OSIJEKU

U Gradski vrt stigao napadač
kojeg zovu “novi Džeko”
Objavljeno 17. srpnja, 2014.
Za napadača Čelika otimali su se Dinamo i Hajduk, a prošle sezone zabio je 16 pogodaka

Osječki prvoligaš dobio je najavljivano napadačko pojačanje. Ime je čuvano u strogoj tajnosti, a nakon što je obznanjeno o komu je riječ, postaje i jasnije zbog čega su u Gradskom vrtu bili tako oprezni.

Osijek je angažirao dojučerašnjeg napadača Čelika Jasmina Mešanovića. Široj domaćoj javnosti to ime vjerojatno ne znači previše, nego ga samo asocira na “onog” Mešanovića koji je jednu polusezonu (proljeće 2003. godine) proveo u Gradskom vrtu kao posuđeni igrač zagrebačkog Dinama. Taj baš i nije ostavio neki trag. Također je bio napadač, ali su njegove najvažnije statističke kategorije ostale prazne. U 12 nastupa nula pogodaka i nula asistencija.

No, ovaj Mešanović kojeg je Osijek doveo imao posve drukčiji pedigre. Za njega su se svojedobno (prije tri godine, nap. a.) “otimali” Dinamo i Hajduk. Čak je već trenirao u Maksimiru i bilo je izgledan nastavak karijere u “modrom”, ali se zakompliciralo. Dinamo ga je nastavio pratiti, a ovog ljeta se za njega zainteresirao veći broj europskih klubova srednje klase. I uz svu tu gungulu čovjek završi u Gradskom vrtu. Gotovo za ne povjerovati.

- Riječ je o klasnom napadaču koji će sigurno za nas predstavljati pravo pojačanje - kratko je komentirao Tomislav Rukavina, trener nogometaša Osijeka.

Inače, upravo je Rukavina odigrao važnu ulogu u “lomljenju” mladog igrača i njegovih menadžera pri izboru nove sredine. Ne treba zaboraviti kako Mešanović u Gradski vrt stiže kao slobodan igrač, a s bijelo-plavima je potpisao jednogodišnji ugovor. Ne izgleda baš kako će Osijek na njemu u budućnosti nešto zaraditi, ali u ovom trenutku mnogo je važnije hoće li profita biti na terenu.

- On bi trebao biti rješenje za naše napadačke probleme. Prošle sezone u BiH prvenstvu je zabio 16 pogodaka, i to je svakako dobra preporuka - kaže Rukavina.

Da dobra, što bi u Gradskom vrtu dali da su u posljednjih deset godina mogli napisati takve preporuke za nekog od svojih napadača.

Uostalom, kako ga se tretira u BiH govori i njegov nadimak. U javnosti mu vole tepati da je “novi Džeko”, a nogometaš koji danas dolazi iz te zemlje ne može dobiti veće priznanje jer Džeko je ikona BiH nogometa. Mešanović je standardni član U-21 selekcije BiH, a već je debitirao i za A reprezentaciju. Uglavnom, po ugledu Osijek je dobio jedno od najvećih pojačanja u posljednje vrijeme. Jasno, Mešanović sad taj status treba opravdati i na travnjaku, a debi za bijelo-plave moći će imati u 2. kolu, kada Osijek gostuje u Zadru.

Dakle, ispunjena je još jedna Rukavinina želja. Ostao je još jedan “veznjak” kojeg se traži, ali šef je i te kako zagonetan jer poručuje:

- Očekujem i poneki odlazak iz Gradskog vrta u danima koji dolaze - kaže Rukavina.

To je ipak novost. Nije želio imenovati o kome je riječ. Sigurno nije mislio na onaj igrački kontingent koji će otići na posudbe. Mislio je na igrača koji je u rosteru prve momčadi, ako ne i u udarnoj jedanaestorici...

Dalibor KELER
OSOBNI KARTON

IME I PREZIME: Jasmin Mešanović

DATUM ROĐENJA: 21. lipnja 1992.

POZICIJA U MOMČADI: Napadač

KARIJERA: Sloboda Tuzla 30(5), Čelik Zenica 45 (16)

REPREZENITACIJA: BiH 1, BiH U21 8(2)

Novi napadač

Pravo nastupa imati će u drugom kolu protiv Zadra

Mogao u Hajduk, Ferencvaros, Vojvodinu...

Ove godine su se uz Mešanovićevo ime spominjali mnogi klubovi. “Snimala” su ga dva hrvatska prvoligaša Dinamo i Hajduk, veliki interes je navodno pokazivao i mađarski Ferencvaros koji je htio Mešanovićevu pomoć na eurosceni, a spominjala se i Vojvodina... No, mladi BiH reprezentativac i najbolji igrač Čelika u prošloj sezoni odlučio se na dolazak u Gradski vrt. (I. Li.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike