Regija
VETERINARSKI FAKULTET

Za liječenje kujice stradale u poplavi od humanitarca traže 28.416 kuna
Objavljeno 17. srpnja, 2014.
Siniša Milinković spasio je dvogodišnju Medenu u Gunji i preuzeo skrb o njoj

Račun na čak 28.416,01 kunu epilog je spašavanja dvogodišnje Medene, zlatnog retrivera koji je u Gunji tijekom poplava umalo izgubio život! Toliko, naime, stoji operativni zahvat kojem je bila podvrgnuta nakon što ju je iz vode spasio Siniša Milinković.

- Iz Zagreba sam i čim su se dogodile poplave, otišao sam na poplavljeno područje i ondje ugledao Medenu. Bila je zaključana u staji, u vodi, i njezin vlasnik bio je uvjeren da neće preživjeti. Dobio sam automobil i otišao s Medenom u Zagreb, gdje je počelo njezino spašavanje. Bila je u stanju cirkulatornog kolapsa, s gnojnim upalama na čak 70 posto površine tijela, zatajivali su joj pojedini organi, a konstatirana je i sepsa. Na Klinici za zarazne bolesti Veterinarskog fakulteta u Zagrebu obavljena je jedna, potom i druga operacija, a račun je već u sredini liječenja bio vrtoglavo visok - ispričao je Milinković, dodajući da osobno nije šokiran visinom ispostavljenog računa jer, kaže, od prvoga se dana znalo da će liječenje koštati. Ipak, smatra da su uposleni na fakultetu trebali uzeti u obzir činjenicu da je riječ o psu stradalom u poplavi, nesumnjivo najvećoj katastrofi koja je pogodila županjsku Posavinu od Domovinskog rata.

Sudbina je htjela da se Medena prilagodi svom novom, zagrebačkom domu. Naime, vlasnik je zaključio da u ovom trenutku Medenoj ne može pružiti ono što joj je potrebno te je Milinkoviću prepustio skrb. On je pak Medenoj već pronašao društvo, zlatnog retrivera Zlatka, s kojim sad dane provodi u igri, sretna i zahvalna što je spašena od gotovo sigurne smrti.

Iako nije član Udruge za zaštitu životinja “Sedma od Devet”, Milinković u šali kaže da im se priklanja sve više, a upravo je Udruga otvorila račun za pomoć radi pokrića iznimno visokih troškova Medenina liječenja.

Inače, Udruga je iz poplave spasila i kujicu Vitu, koja je, pretrpjevši prijelom zdjelice, nagnječenje bubrega i unutarnje krvarenje, operirana, a račun je pokriven zahvaljujući donacijama.

Marija MIHELIĆ
BEZ ODGOVORA FAKULTETA

U želji da dobijemo potvrdu hoće li biti smanjenja troškova liječenja kujice Medene, pokušali smo kontaktirati Veterinarski fakultet u Zagrebu. Međutim, na dva fiksna telefona nije nam se nitko javio, a navedeni broj mobitela na web stranici nije u funkciji. Naime, Milinković kaže kako je fakultet obećao smanjiti troškove, za što će potvrda stići tek u kolovozu.

POMOZIMO IM!

Udruga i Milinković nadaju se da će dobri ljudi pomoći u podmirenju troškova uplatom na žiro-račun Udruge s naznakom “Za Medenu” - IBAN HR0623400091110595995 SWIFT PBZGHR2X ili preko paypala na adresu petra@sedmaoddevet.hr.

Možda ste propustili...

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

Najčitanije iz rubrike