Regija
NABAVA BESPLATNIH ŠKOLSKIH KNJIGA

Vukovar za užbenike treba
izdvojiti 1,2 milijuna kuna
Objavljeno 16. srpnja, 2014.

Vezani članci

MATEMATIČKA OLIMPIJADA

Brođanin Mislav Balunović zlatni u Cape Townu

VUKOVAR - Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava istaknuo je kako se upravo provode aktivnosti za nabavu besplatnih udžbenika učenicima osnovnih škola na području grada Vukovara te područnih škola Bogdanovci, Svinjarevci i Petrovci.

Za besplatne je udžbenike prijavljen 2.081 učenik, i to: 418 iz OŠ Siniše Glavaševića, 326 iz OŠ Blage Zadre, 314 iz OŠ Mitnica, 374 iz OŠ Antuna Bauera, 258 iz OŠ Nikole Andrića, 376 iz OŠ Dragutina Tadijanovića i 15 iz OŠ Josipa Matoša.

– U Oglasniku javne nabave objavili smo natječaj za nabavu udžbenika, a procijenjena im je vrijednost 1,2 milijuna kuna. Kako bi došlo do realizacije programa besplatnih udžbenika za vukovarske osnovnoškolce, očekujem jednoglasnu potporu gradskih vijećnika glede konstituiranja Gradskoga vijeća i usvajanja proračuna grada Vukovara - istaknuo je Penava.

Besplatni udžbenici bit će poslani u škole, a roditelji će morati sami nabaviti radne bilježnice i ostali materijal. Nakon isteka školske godine učenici bi udžbenike morali vratiti školi u što boljem stanju kako bi ih mogla naslijediti mlađa generacija.

Konstituirajuća je sjednica Gradskoga vijeća Vukovara zakazana za četvrtak, 17. srpnja, a Penava najavljuje da će nakon te biti sazvana i sjednica na kojoj će se govoriti o proračunu Vukovara za 2014. godinu. M. Kokaj

Za besplatne je udžbenike prijavljen

2.081

učenik

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike