Regija
STARIJE UKLJUČITI U ŽIVOT ZAJEDNICE

Belišćanski projekt Dnevni boravak za starije osobe trajat će do 31. prosinca
Objavljeno 16. srpnja, 2014.

BELIŠĆE - Korisnici belišćanskog projekta Dnevni boravak za starije osobe održali su radionicu s korisnicima Udruge mladih i djece s teškoćama u razvoju Zvono o temi Biti volonter. Radionice su to u sklopu projekta Volunteer New Deal, kojim se želi ojačati potpora ranjivim skupinama u procesu integracije u društvo kako bi povećali svoju konkurentnost na tržištu rada.

U Ministarstvu socijalne politike i mladih 10. je lipnja potpisan ugovor Ministarstva i Grada Belišća o financiranju projekta pod nazivom Dnevni boravak za starije osobe grada Belišća, koji se u belišćanskom Domu umirovljenika provodi od 16. lipnja do 31. prosinca, doznajemo od predsjednika Udruge umirovljenika i starijih osoba Belišća Pave Milekića. Korisnici su projekta osobe starije životne dobi i umirovljenici.

- Projekt Dnevni boravak za starije osobe grada Belišća model je izvaninstitucionalne skrbi o starijim osobama usmjeren na poboljšanje kvalitete njihova života, a nastoji povezati sve sudionike u lokalnoj zajednici. Cilj projekta je razvoj različitih oblika socijalnih usluga koje pridonose uključivanju starijih osoba u život zajednice - naglasio je Milekić.

U provedbi projekta najvećim će dijelom biti angažirani volonteri partnerskih organizacija: Udruga umirovljenika i starijih osoba, Grad Belišće i Matica umirovljenika grada Belišća, uz stručne vanjske suradnike koji će biti angažirani za pojedine specifične aktivnosti. Zadane grupe aktivnosti i usluga (sportsko-rekreativne, kreativne, edukacijske, kulturne, zabavne, kombinacija navedenih aktivnosti i ostalo) razrađene su u skladu s iskustvima iz dosadašnjeg rada s osobama starije životne dobi, a ponuda aktivnosti bit će prilagođena mogućnostima i zahtjevima korisnika. Izvoditelji pojedinačnih aktivnosti bit će volonteri/članovi partnerskih organizacija i vanjski suradnici, u skladu s vještinama i znanjima. Voditeljice projekta su Marija Kovačević i Aldijana Bodo. L. Aničić

Možda ste propustili...

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

Najčitanije iz rubrike